Ale cui interese le apără SIS-ul moldovenesc? Steagurile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pre Scriptum. Nu vreau să supăr pe nimeni şi scriu acest articol doar pentru ca oamenii care decid ceva în acest sistem să mai stea oleacă, stînd strîmb să gîndească drept, unde ne ducem şi care ar fi interesele noastre.

După cum ştim toate ţările mai mari sau mai mici au poliţie, organe de stat, servicii fiscale multe multe alte lucruri care în mod normal servesc ţării şi poporului acelei ţări. Pe lîngă structurile obişnuite şi foarte clar vizibile statele şi-au creat şi anumite servicii speciale, servicii de inteligenţă cum erau numite la începuturi sau servicii de informare şi securitate ale ţării, mai precis ale statului. Aceste servicii au un rol extrem de important fiind la baza protejării intereselor de lungă durată ale ţării, tot aceste servicii analizează pericolele principale care apar în faţa ţării şi a poporului şi ia măsuri de înlăturare a acestor pericole. Serviciile cu adevărat inteligente prezic cu cîţiva paşi înainte pericolele şi ameninţările şi iau măsuri ca asemenea situaţii în general să nu apară.

Iată că avem şi noi un Serviciu de Securitate al statului Moldova. SIS-ul, atît de bine cunoscut sau necunoscut de noi toţi. Un serviciu care ne-a rămas moştenire de la prăbuşirea URSS, un serviciu de fapt destul de eficient pe vremuri şi cu mari realizări în domeniul lor. Un ciob de fapt din acest serviciu care reflecta la scară micşorată întreaga structură care a existat, un instrument de lucru al statului care dacă ar fi fost folosit bine şi înţeles care este rolul său de conducerea tînărului stat moldovenesc de atunci ar fi făcut minuni, şi poate nu avem zone de cu conflicte îngheţate pe teritoriu, iar teritoriile de la Ismail, Chilia, Hotin poate ar fi fost ale nostre. Cine ştie, eu cred că atunci totul era posibil, doar să fi avut inteligenţă conducerea de atunci şi să folosească pe deplină măsură instrumentele moştenite.

Însă situaţia a fost alta, conducerea de atunci nu avea nici pic de gîndire strategică şi a comis gafele una după alta, la bandă cum s-ar spune acum, vreau să cred că au fost gafe din prostia lor şi că nu au fost făcute din rea intenţie sau prin trădare. Se gîndeau la orice atunci numai nu la strategiile de viitor al acestui popor. SIS-ul a fost decimat, a fost pus la un colţ în loc să aibă un rol primordial în rezolvarea anumitor întrebări ce ţineau de securitatea acestui stat. Un moment de glorie al SIS-ului a fost că l-au prins pe Smirnov de l-au adus de la Kiev la Chişinău în portbagajul unui automobil, ca apoi în Chişinău să fie eliberat prin trădare şi trimis la Tiraspol.

Şi totuşi cu ce ar trebui să se ocupe SIS-ul nostru? Ne întrebăm şi vă întreb. Cred că cu ceea ce se ocupă în general serviciile similare ale altor state precum CIA, FSB, Mossadul, MI-5 şi altele. Adică să estimeze pericolele principale care apar sau pot apărea şi ameninţă poporul şi statul. Deci orice pericol care poate duce la pierderea integrităţii statului, suveranităţii acestuia (în orice fel), pericole cu caracter biologic, chimic, economic şi alte ameninţări ale securităţii statului. Aceste ameninţări trebuie deduse, prognozate, înţelese şi contracarate. Deci în SIS ar trebui să lucreze oameni foarte bine pregătiţi în apărarea intereselor acestui popor, oameni incoruptibili, oameni deştepţi şi patrioţi adevăraţi.

Conducerea unui SIS nu poate fi făcută din oameni străini intereselor acestui neam, aventurieri politici sau oameni compromişi în vre-un oarecare fel, deoarece asemenea oemnei pot fi uşor şantajaţi şi manipulaţi.

Ce avem astăzi? Este suficient să treci pe lîngă clădirile unde activează acest SIS şi începi să îţi pui întrebări normale pentru ceea ce observi. De ce oare pe edificiile SIS stau steagurile unei structuri străine, nu stă steagul Chişinăului sau steagul vechi al Moldovei, dar stă o pînză albastră cu steluţe gălbioare, da este băsmăluţa pe post de steag al UE. Se spune că steagului care te închini acelui interes serveşti. Deci să atrageţi atenţia că acest serviciu are deja doi stăpîni cărora li se închină şi le pupă steagul Moldova şi UE, iar avînd în vedere că steagurile străine care nu reprezintă Moldova nici o regiune a acesteia şi niciodată în istorie nu am avut noi asemenea minuni pe post de steag, ne apar peste multe ministere, peste unele primării care s-au vîndut şi pe multe alte edificii era lesne de înţeles că pericolul ocupaţiei care trebuie analizat cu seriozitate este anume acesta. Deci ca să fiu mai clar, avem un regim de ocupaţie care este plătit să introducă reforme şi schimbări de legislaţie tocmai contrare interesului acestei ţări. Se fac reforme care ruinează ţăranii, se impun norme economice de la FMI care ruinează producătorii locali, se iau legi (tolerastice şi homosexuale) care introduc tensiunea în societate şi crează nemulţumirea maselor, se vînd obiective strategice ale acestui stat prin scheme frauduloase precum BEM, Aeroport, întreprinderi de stat, iar SIS-ul ce face şi ce zice la toate astea? Exact nimic.

Iar ca să fie clar cine este noul stăpîn şi de unde bate vîntul au atîrnat steguleţe albăstrele înstelate peste tot unde se poate şi unde nu se poate. Au recroit legislaţia steagurilor care spunea clar că cu se permite atîrnarea niciunui steag decît cel local şi cel naţional pe edificiile de stat şi în public (clar că în afară de reprezentanţele străine). Iar SIS-ul nostru a făcut vre-un studiu sau cercetare să vadă care pot fi consecinţele sociale şi economice pentru poporul nostru dacă vom fi invadaţi de mărfurile străine la o economie care abia de respiră? SIS-ul a anlizat pericolele pierderii potenţialului economic al statului nostru prin schemele frauduloase de exprpriere? Au întreprins oare careva măsuri din partea SIS-ului spre a limita anumite acţiuni de destabiliuare economică şi politică a ţării din partea unor grupări plătite care pledează deschis pentru pierderea independenţei ţării. Analizează oare SIS-ul de unde se finanţează unele partide şi marea majoritate a ONG-urilor care promovează non-valorile vestice, străine neamului nostru şi deci periculoase pentru stabilitatea etică a poporului nostru? Nu, cam la toate este NU. Nu a venit SIS-ul cu un raport ce ar însemna pentru Moldova exploatarea gazelor de şist care mîine-poimîine vine şi la noi după ce au luat România, sau ce va fi după ce vor adopta ai noştri guvernanţi legea care va permite vinderea de terenuri străinilor.

În schimb alte sarcini le pune în faţă guvernarea actuală, o guvernare compromisă deja din multe puncte de vedere. Guvernarea vede pericolul în ameninţările pentru aşa numitul Vector. Un neologism care a intrat recent în vocabularul lor, de fapt un termen din matematică pe care minţile guvernanţilor în proporţie de 99% nu au ideie ce este asta, ştiu şi ei aşa de un cuvînt şi îl repetă în prostie. Vectorul cel Evropean.

Avem noi un om în vîrstă (nu vreau să-i spun moş că se supără) pe post de preşedinte, ajuns printr-o greşeală sau doar în conjunctura unor circumstanţe la acest post, de fapt nu aveau pe cine să pună pe care să-l poată uşor manipula cei care l-au pus. Păi acest omulean care peste noapte s-a pomenit în post de domn mare însă nu prea ştie a face o construcţie de mai mult de 3 fraze în sens politic a chemat consiliul de securitate al ţării, ca să analizeze pericolele pentru ţară în care a chemat şi SIS-ul ra raport. Şi au ieşit şi la presă iar omuleanul ăsta Timofti a spus clar că au analizat pericolele pentru parcursul european al Moldovei. Deci pericolele pentru noul zeu al cîrmuirii, pericolele care ameninţă pe Vector. Un vector atît de discutat de toţi dra pe care încă nimeni nu l-a văzut, ce să-i faci zeii după legende trăiau pe Olimp şi nu-i vedeau oamenii.

Mai interesant este alt lucru care este logic în ceea ce se întîmplă astăzi dar şi foarte periculos, deci SIS-ul în loc să se ocupe de întrebările care ameninţă securitatea acestui popor este impus de conducere să se concentreze pe ameninţările asupra vectorului european. Dacă nu cumva cineva are opinii altele decît conducerea ţării, deci conducerea aceasta a noastră care din prostia lor şi incapacitatea de a conduce o ţară a vîndut şi furat tot ce au putut, au adus Euro la 19 lei, această conducere îşi doreşte de fapt un fel de poliţie a gîndirii. Şi oricine are idei eurosceptice va fi un potenţial duşman. Eu sînt sigur că în acestă listă de duşmani ai Vectorului sînt eu şi mulţi alţii care ne-am permis a pune întrebări incomode şi a trage concluţii neconforme Vectorului, ni se ascultă telefoanele şi ne monitorizează paşii. Toate pentru că conducerea consideră prioritare ameninţările asupra Vectorului care vine să ne ocupe decît analiza pericolelor reale. Preoţii şi enoriaşii care condamnă prostia şi trădarea conducerii sînt principala ameninţare asupra căreia conducerea vrea să lupte.

Eu însă nu mă tem, şi nici alţii nu se vor teme, cît priveşte SIS-ul ar trebui să înţeleagă în primul rînd conducerea acestei instituţii care este rolul ei şi ce ar trebui să facă, politicienii şi vectorii se duc, poporul va rămîne.

Mai jos este o imagine în care se vede cum peste steagul atîrnat de faţada SIS au făcut kk nişte păsărele, şi asta tocmai pe 3 Noembrie cînd în PMAN puterea striga din răsputeri în microfoane în faţa mulţimii adunate despre renumitul zeu al lor numit Vector şi soţia zeului Integrarea. Cu păsărelele ce facem? Le facem dosar fiecăreia pentru crimă organizată şi sabotarea vectorului?

DSC_0845   

P.S. Nu vreau să supăr pe nimeni şi mai repet o dată că servicii precum SIS sînt necesare unui stat, dar să servească cu adevărat acelui stat şi mai important acelui popor care îi plăteşte. Iar peştele ştim de unde se strică aşa că la aceste cuvinte să se gîndească bine conducerea instituţiei respective.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole