Adevărul e în… bere! Dar nu în cea din RM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Primesc eu acum două zile un mesaj-invitaţie, gen:

Şi ca să vezi, acesta căzuse la ţanc, căci chiar în seara respectivă servisem o bere, produsă la fabrica cu pricina.

Dar mai întâi, să vă zic o poveste. În 2005, fiind într-un stagiu de cercetare ştiinţifică prin Iaşi, am avut ocazia să gust pentru prima dată bere Timişoreana. Deşi, pe-atunci încă nu eram un fan înrăit al berii, respectiva licoare m-a dat gata. Alături de Ursus, Ciuc şi Bergenbier, aceasta depăşea “cer şi pământ” berea pe care o probasem prin Chişinău.

Şi de-atunci, nu mai avusem ocazia să beau Timişoreana.

Însă, după cum începui mai sus, acum câteva zile, intru într-un magazin, văd bere Timişoreana, iau două (mă rog, eram cu văr-meu), m-aşez la terasă şi… încep să citesc eticheta.

Ş-aici, şoooooooooc – bere produsă în Chişinău, la multstimabila “Vitantă”. Offf, da când am mai deschis-o ş-am început să sorb, m-am înnegrit – până şi berea Chişinău e mai bună.

Acum stau şi mă-ntreb – atunci când cei din Moldova au cumpărat dreptul de franciză (c-aşa ar cam trebui să meargă treburile), s-au angajat să respecte şi parametrii gustului?

Sau doar numele l-au cumpărat?!

Şi cam aşa stau treburile prin toată Moldova – frumos la suprafaţă, groaznic în interior…

Să ne auzim de bine (în UE) !!!

 

P.S. Consumaţi bere în limitele bunului simţ şi nu uitaţi să votaţi

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole