Adevăratele regrete ale lui Filat (Regretatul nostru Vlad Filat)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am citit zilele astea un articol, de fapt o postare a lui Vlad Filat care se află la închisoare în care acesta îşi exprimă o serie întreagă de regrete faţă de ceea ce s-a întîmplat cu el şi în general în politică. Regretele se referă şi la faptele care le-a făcut sau nu Vlad Filat. Vedeţi textul integral pe linkul de mai jos:

http://protv.md/stiri/actualitate/regretele-lui-vlad-filat-mesajul-integral-postat-pe-pagina-sa—1390651.html

Avem un text de amintiri şi regrete, cu fraze în care verbele stau la conjunctiv şi condiţional optativ. Ce ar fi făcut regretatul nostru şi de ce îi pare rău.

Sînt sincer şi nu mă bucură deloc starea fostului premier, nici condiţia în care a ajuns, o carieră politică terminată şi o imagine total compromisă pe mai multe planuri, numai scandalul sexual cît face, discuţiile dezinvolte cu Ilan Şor în care Filat apare pe post de mare mahăr şi un fel de Vito Carleone care ţine totul sub control iar şestiorcele vin la el cu raport etc. Dar nu voi sta acum să analizez portretul psihologic al său, nu mai ai ce analiza, mă voi opri la partea de regrete şi voi pune unele întrebări, iar după, aş vrea probabil să mai completez lista de regrete a lui Filat.

Domn Filat, dar oare nu regretaţi faptul că aţi condus ţara asta atîta timp şi aţi adus la putere această mafie şi acest sistem care distruge pînă şi ideea de ţară şi mecanisme de stat?

Nu regretaţi oare faptul că aţi fost prietenul şi camaradul de arme cu acel păpuşar oligarh pe care astăzi îl blamaţi şi din străruinţa căruia aţi ajuns astăzi cu propiskă la Penitenciarul 13?

Mai am multe întrebări şi astea nu vin doar din partea mea, ci din partea tuturor cetăţenilor, iar dacă e să faceţi un pas spre corectare şi cu adevărat regretaţi ceea ce aţi făcut, atunci pentru început, un prim pas ar fi o Mea Culpa adevărată în faţa oamenilor, şi aceasta ar fi trebuit să sune în felul următor:

Eu Vlad Filat vreau să-mi exprim unele regrete

Regret faptul că am fost la cîrma ţării şi nu am făcut nimic ca să scap ţara de sărăcie şi problemele cu care se confruntă oamenii.

Regret că m-am legat cu mafia naţională şi internaţională cu care am cochetat şi am făcut politică de dragul de a obţine venituri şi a rămîne la putere.

Regret că m-am aliat cu Plaha şi am făcut din Moldova un oligarhat. Împreună cu el am împărţit zonele de influienţă, am vîndut pe bucăţi această ţară, am dat întreprinderi de stat, agenţii şi ministere pe linii de partid şi am dat undă verde spre vînzarea acestora.

Regret că am folosit Uniunea Europeană şi integrarea europeană ca paravan pentru a ne face treburile mafiotice, am apelat la integrare europeană ori de cîte ori trebuia să mai furăm o bancă sau să scăpăm de răspundere, am minţit oamenii şi am adus de fapt cele mai negre zile ale Moldovei sub paravanul european.

Regret că am mituit, am amăgit şi am şantajat reprezentanţii europeni cu aceeaşi integrare europeană, am folosit slăbiciunile lor şi i-am speriat că dacă nu ne vor susţine în continuare pe noi la guvernare atunci ţara va fi dată forţelor pro-estice. Am făcut cîrdăşie murdară cu Dirk Schuebel şi i-am plătit doar ca să tacă despre toate actele de corupţie şi sistemul oligarhic care l-am creat aici.

filat-plahotniuc.actualitati.md_

Regret faptul că nu am apărat interesele Moldovei ca ţară în faţa intereselor şi corporaţiilor străine care veneau în cea mai mare parte să jefuiască poporul, dar de dragul de a rămîne la putere şi a primi în continuare bani am acceptat jaful poporului meu.

Regret faptul că am ruinat economia Moldovei, în goana noastră de a pune mîna pe tot ce mai este în ţară şi a întrece celelalte partide nu am ţinut cont de viabilitatea economică a ţării. Am luat datorii de zeci şi sute de milioane dolari care în cea mai mare parte au fost furaţi prin licitaţii trucate împărţite în principal între PLDM şi PDM, datorii care în cea mai mare parte s-au dovedit a fi ineficiente şi fără un rezultat real. Regret faptul că economia Moldovei a devenit în totalitate dependentă de creditarea externă şi nu poate să asigure singură nici cele mai necesare plăţi sociale.

Regret că am ajuns să împărţim pînă şi grădiniţele şi şcolile din ţară tot pe criterii politice şi am numit la conducere oameni loiali unuia sau altuia din partide, oameni care să poată doar să se teamă şi să îndeplinească orice ordin foarte servili.

Despre oameni

Regret că mi-am adunat în jurul meu indivizi sumbri, oameni de o calitate foarte joasă, ni şte lepădături gata să fie prieteni doar pentru interese şi bani, lepre de oameni care te leapădă la prima greutate, nişte nemernici cu care împreună am furat la nivel de ţară şi lepădături locale în diferite sate care nu ai nici cea mai vagă ideie ce are nevoie această ţară.

Regret că l-am ales drept preşedinte pe această paiaţă beteagă care nu ştie să lege nici 2 cuvinte împreună, un om de o calitate foarte proastă, care şi pe vremea sovietică făcea hotărîri la comandă politică şi băga oameni la durcă pentru că nu erau deacord cu main-stream-ul. Regret că l-am pus pe el în această funcţie importantă şi este doar un amestec între servilism şi incompetenţă, frică de sistem şi vasalitate faţă de oricine apare mai puternic.

Regret că l-am ales pe acest preşedinte prin fraudă şi încălcarea constituţiei, am votat de 7 ori şi am întins toate termenele posibile. Regret că eu şi aliţii mei din PD ne-am bătut joc de constituţia acestei ţări.

Regret că am uzurpat puterea în această ţară, credeam că pînă la urmă voi fi eu acel care va cîştiga şi va fi marele mahăr al Moldovei, dar nu a fost să fie ci am fost eu cel care a fost trimis la gunoiul istoriei. Oligarh s-a dovedit mai deştept şi mai aprig.

Regret că împreună cu duşmanii mei politici de acum am realizat această operă de uzurpare şi distrugere a statului, acaparare a tot şi a toate, desfiinţarea justiţiei, procuraturii şi poliţiei, am făcut împreună cu ei toţi aceşti paşi şi din aroganţa mea nu observam cum am fost eu însumi victima acestui sistem diabolic.

Regret că am adus în capul mesei în toate ministerele, agenţiile şi tot ce depinde de acest stat oameni bazaţi pe interese de partid şi nu pe merite. Am făcut o regulă să aducem oameni proşti dar servili.

Regret că am furat miliardele de lei din bugetul statului şi din bănci, bani care trebuiau să ajungă la medici, la profesori, ca salarii, ca pensii şi ca ajutoare sociale. Regret că unii din ei nu au avut bani să-şi cumpere medicamentele necesare, să cumpere de foc, să mănînce poate, au fost nevoiţi să plece sau să moară.

Regret că am organizat acel 7 Aprilie împreună cu politicianul de atunci S.U. şi el este bine-merci iar eu la penitenciar. Să fi ştiut eu atunci, nu m-aş fi aventurat.

Regret că m-am legat cu Tănase şi l-am adus în politică, acest bufon a devenit servilul de curte al lui Oligarh şi cel mai probabil va fi noul preşedinte după moşneag.

Regret că am lăsat pe nemernicul şi incompetentul de Chişinău să fie primar mai departe doar din interes să am voturile lui Ghimpu şi ale liberalilor săi, regret că nu am dat curs sutelor de dosare asupra primăriei Chişinău şi asupra incompetentului în persoană, iar astăzi iudele au devenit valeţi ai lui Oligarh şi incompetentul de 2 metri distruge ceea ce a mai rămas din capitală.

chirtoaca Dorik

Regret că am implicat Mitropolia Moldovei în treburile mele şi am căutat ori de cîte ori să fiu pe lîngă Mitropolit şi să cer de la acesta susţinere. Regret că am cochetat cu biserica şi am cerut medalii şi premii de la mitropolie care mi le-a şi dat.

Regret că am votat şi nu doar am votat am votat dar am şi impus pe toţi să voteze legea NeoDiscriminare sau Egalitate de şanse care de fapt este legea pederastiei şi a deschis calea marşurilor homosexuale şi sodomizării în Moldova. Cred că din cauza ei am ajuns să împart celula cu criminalii, Butmalai a ajuns şi mai rău iar un coleg de partid tocmai cumpărat de oligarh a fost şi mai rău lovit de soartă prin copiii săi.

Regret că am scuipat în faţa acelor oameni simpli, copii şi bătrîni care au venit să protesteze contra pederastiei şi sincer credeau că vor fi auziţi de noi, iar noi am scuipat în direcţia lor. De fiecare dată văd părinţii şi buneii mei de la ţară în feţele acestor oameni şi îmi vine să plîng pentru trădarea care am făcut-o.

Regret că nu am reuşit în ultimile zile de libertate să distrug acest sistem, acest stat oligarhic şi să declanşez alegeri anticipate.

Distrugeţi voi oameni buni acest sistem! Gata cu stabilitatea falsă! Stabilitate în a fi furaţi şi distruşi cu încetul, Gata cu falsul mit al (dez)integrării Europene! Acest mit e folosit ca paravan pentru a fura şi a ne prosti mai mult, însăşi Europa a ajuns un cadavru politic şi o ruină cu mari şanse de islamizare şi sodomizare.

Cu alte regrete mai revin

Al vostru regretat Vlad Filat.

Uite cam aşa o Mea Culpa cu regrete trebuia să urmeze. Ne-am văzut domn Filat, atunci eraţi mult mai arogant, era mult după vremea cînd aruncaţi din mers pidjakul iar ohranikul de din urmă îl prindea din zbor. Sper că acum sincer vreţi să vă corectaţi cel puţin o parte din greşeli.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole