7 motive de ce nu voi vota/nu am votat Chirtoacă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În acest articol voi fi cît se poate de laconic și clar. Să-mi fie înțeleasă poziția, nu vreau să fac atac la persoană, vreau doar să arăt în ce hal am ajuns și unde este limita la toate acestea.

  1. Este un primar care a dat dovadăde incompetență și necunoașterea problemelor din prima zi și pînă în ultima zi din cei 8 ani de mandat. Nici nu a încercat vre-odată să intre în estnța problemelor capitalei. De fiecare dată problema principală era căutarea de scuze plauzibile decît de soluții concrete, ba puterea centrală e de stînga, ba Consiliul Municipal nu este cumtrebuie sau cel mai des era Mîna Moscovei cea mai vinovată.
  2. A folosit pretextul politic și unionist în scop electoral și a prejudiciat atît ideea europeană cît și cea unionistă, de fapt nu a inut de nici una din acestea ci doar a făcut fățărnicie ca să placă publicului.
  3. A devenit un narcisist cu vădite semne de boală, iubirea sa de sine și de PR întrece orice măsură. Chiar și unui primar care a făcut multe într-un oraș nu i-ar sta bine atîta auto-reclamă și laudă de sine, dar cu atît mai mult unui edil mediocru. El a fost primul care a blocat PMAN-ul cu troleibuzele noi cumpărate pe bani municipali, tot el a fost primul care a urcat la volanul lor neavînd carnet de categoria respectivă. Tot el a fost acel care a urcat la volan în fața presei la mașinile de dezăpezire, iarăși neavînd carnet. Iară Chirtoacă a fost acel care a ținut cu mîna lui să închidă robinetul de clorare atunci cînd s-au produs schimbări la stația de epurare, linia verde la semafoare etc., exemplede PR prostesc nu contenesc, mai ales în ultimile 2 săptămîni cînd și în canalizare a coborît de fața presei. De ce nu afăcut-o fără presă și fără laude și în acești 8 ani nu știu. Pokazuha este una din slăbiciunile lui Chirtoacă. Uneori nu este decît un populism ieftin și nici măcar de calitate nu este.
  4. A adus orașul acesta într-un hal fără de hal. Gropi în șosele și trotuare sparte, drumuri reparate cu milioane (cu peste 2 ori la prețu mediu european) care nu țin nici jumătate de an și se surpă. Scuaruri în centrul capitalei care au rămas de rîsul lumii. S-a dovedit a fi nu doar el un incompetent dar și echipa lui de oameni luați pe blat-uri la lucru.
  5. Este un om care a adus corupția și șpaga în capul mesei. Întrebați orice firmă de construcție, orice proprietar de restaurant sau local în oraș cum se obțin documentele de la primărie. Există scheme întregi prin care procente concrete și apartamente noi din casele construite sînt puse deoparte pentru „echipa primarului”. În transportul public a anulat sau a făcut imposibilă existența unor rute de microbuze și lăsînd neatinse sau dînd rute noi colegilor de partid și oamenilor de înncredere, care apoi circulau cu mutra lui Chirt peautobuze prin tot orașul. De unom mediocru foarte ușor se folosesc lingăii și corupții, dar de aceștia e plin PL-ul.
  6. A adus orașul în topul celor mai urîte capitale din lume, nu există nici un planstrategic de dezvoltaare urbanistică decît niște sclipiri de PR și niște fonduri scăpaate în capitală. Și asta în timp ce în ultimii ani practic a plouat cu bani peste Chișinău din diferite donații și fonduri. Îmncă niciodată Chișinăul nu abeneficiat într-o perioadă atît de scurtă (6 ani) de atîtea fonduri internaționale.
  7. Acest primar este unul neadecvat și cu evidente carențe psihice la limită cu bolile mintale. Se observă din discuțiile cu acesta și din atitudinea sa față de probleme. Dacă a început fugea de problemele orașului în București la serate și banchete acum a devenit chiar inadecvat și agresiv. De fiecare dată cînd este pus în fața unei pprobleme la care se cere o soluție acesta devine extrem de arogant, poreclește petoți în jur și unicul argument care îi rămîne este Mîna Moscovei pe care o vede el și gașca lui peste tot unde sînt probleme în oraș. Acest om seamănă cu struțul caare se ascunde cu capul în nisip de probleme iar dacă insisști riști să fii poreclit și turnat cu zoi în cap.

În plus, mai cred că dacă se schimbă edilul capitalei, oricare ar fi acesta, lucrul dat va fi ca o baie rece acestei guvernări care va înțelege că dacă se va comporta și mai departe așa de iresponsabil va pierde întreaga țară. În plus schimbarea vîrfului de piramidă de obicei rupe tentaculele mafiotice și de corupție, va fi greu și practic imposibil cuva din opoziție să facă asemenea prostii cum făcea PL-istul fără să fie observat.

Nu voi vota iarăși prostia, să riscăm oameni buni, să dăm Chișinăului o șansă la un om adecvat și normal!

Mai bine nu votez deloc decît așa o gospodărire și mai departe.

IMG_2043

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole