7 aprilie. Un pic de adevăr.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Adevărul despre 7 aprilie este că adevărul nu mai contează. 7 aprilie este un mit. Unul colectiv, unul pe care l-am creat și îl trăim noi. E o poveste care ne dă nouă, celor care am fost acolo, impresia că am produs măcar o urmă palidă în istorie. Pe cei mai mulți îi face să se simtă oarecum importanți pentru că… nimic , un fel de coautori ai revoluției care nu a existat niciodată. Își pot etala pozele care le-au facut. Se pot lăuda cu ce au vazut sau nu au vazut, pe cine au văzut și pe cine nu.

Ancheta în cazul 7 aprilie este o chestiune de principiu. Aceasta trebuie dusă la bun sfârșit indiferent de termene de prescripție sau de coloratura de pe arena politică. Această anchetă trebuie finalizată iar cei care prin acțiunile și/sau inacțiunile lor au luat viețile oamenilor, i-au pus în pericol de moarte, le-au pricinuit orice fel de daune să fie trași la răspundere. Cei care s-au ascuns după oameni, tineri care protestau, sau acei oameni ai legii care nu au mai apucat să-și facă datoria, ori carabinierii scoși pe post de momeală trebuie să fie scoși la lumină. Provocatorii care au încercat să ducă protestul pe calea violenței și polițiștii care au maltratat oameni reținuți aleatoriu zile mai târziu trebuie să fie pedepsiți. Conducătorii care și-au lăsat posturile într-o situație critică pentru a-și tine fundul într-o comoditate mai mare trebuie să răspundă în fața legilor pe care au jurat credință.

Trebuie să le știm numele, chiar dacă mai mult nu cred că vor păți ceva în țara asta. Trebuie să le știm numele ca acest mit să simbolizeze nu doar porcării minciunoase plătite cu sângele unor oameni nevinovați, dar poate ceva mai mult, poate ceva mai bun.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Eduard Butnaru

Eduard Butnaru

Masterand în analizã politicã a FRIȘPA. Absolvent al facultãții de Jurnalism și Științe ale Comunicarii din USM. Interese mai mult sau mai puțin științifice în geopoliticã, manipulare prin media, PR politic, propagandã, conflicte etnice, sociale, ...

Ultimele articole