poliția moldovenească în straie noi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Noua uniformă a polițiștilor moldoveni este plăcută ochilor mei. Mă bucură faptul că este una diferită modei moștenite din perioada sovietică, iar din mărturisirile polițiștilor, uniforma este cu mult mai comodă și practică. Este una europeană și face parte din procesul de reformare a poliției.

Unii au criticat această schimbare pe motiv că uniforma se aseamănă cu cea a polițiștilor români, (am impresia că le provoacă dezgust tot ce ține România), plus că s-au cheltuit bani aiurea, deoarece nouă vestimentație nu era absolut necesară.

Vreau să mă opresc la partea bună a lucrurilor și salut această schimbare în speranța că polițiștii noștri vor justifica cheltuielile pentru noiile uniforme prin profesionalism, devotament și corectitudine.

Noua vestimentație cuprinde patru uniforme: vară, toamnă/primăvară, iarnă și paradă. Costul unui set se estimează la 6000 lei.

foto: Dragoș Galbur

 

Comentarii