27 Martie- o zi evidențiată de localitățile Văsieni și Ulmu din Ialoveni

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În localitățile Văsieni și Ulmu din raionul Ialoveni,  ziua de 27 martie a fost evidențiată prin organizarea a două evenimente frumoase!

În incinta Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” și a  Gimnaziului din Văsieni au fost organizate  activități cu privire la 27 martie, „Ziua Unirii Basarabiei cu Romănia”!

În cadrul acestor evenimente s-au recitat poezii și s-au interpretat cântece patriotice  ale neamului românesc.

 

În localitatea Ulmu a avut loc inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu, cu susținerea  Consiliului Județean Prahova.

La eveniment au participat oaspeți din România, reprezentanții Autorităților Publice Locale, scriitori, academicieni și  artiști din Republica Moldova.

Au fost prezenți și membrii Asociației ODIP, care și-au exprimat dorința de a se face din nou unirea Basarabiei cu România!

S-a simțit foarte mult spiritul de patriotism și s-au rostit cele mai calde cuvinte pentru Eminescu, poetul care este mereu viu prin creația sa!

Așa evenimente ar trebui să se desfășoare în toate localitățile din Republica Moldova, deoarece doar așa se educă tânăra generație și se transmit valorile naționale!

Ialoveni este un raion unde a existat mereu iubitori de valorile naționale!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii