Zvârcolirea lui Molotov

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Exact cu 24 de ore înainte de împlinirea a şapte decenii şi patru ani de la samavolnica anexare a României estice de către imperiul sovietic – la fel de malefic ca şi regimul nazist -, la Bruxelles, actualul şef al executivului de la Chişinău, capitala unui fost stat sovietic, a semnat documentul prin care europenii dintre Prut şi Nistru revin practic în comunitatea căreia îi aparţin de fapt, cea a libertăţii conştient asumate.

Despre noul drum al celui de-al doilea stat european în care limba română este cea oficială, fiind aceea folosită de majoritatea covârşitoare a populaţiei, despre pericolele încă existente în Ucraina, stat agresat de trupele Federaţiei Ruse, dar şi despre modul în care preşedintele de la Kremlin joacă la două capete puteţi afla detalii vizionând dialogul fostului ministru român, al afacerilor externe, profesorul universitar de azi, Adrian Cioroianu, decan al tribunei publice de reevaluare lucidă a istoriei naţionale în Bucureşti, cu doi interlocutori convinşi de soliditatea Alianţei Nord-Atlantice, cea mai puternică din lume, care va integra, la momentul potrivit, şi Republica Moldova.

O perspectivă care îl face pe ex-ministrul sovietic de externe, Veaceslav Molotov, ca să se zvârcolească, vorba vine, acolo unde este…

Iar la Moscova, în biroul numărul 1, cineva să se gândească la un trecut care nu va mai avea niciodată vreun viitor.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole