Ziua Unificării Germane

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La 3 octombrie se aniversează, în inima Europei,  Ziua Unificării Germane. Motiv pentru care, acum, vă propun să vizionaţi un schimb de opinii cu doi tineri, Dan Nicu şi George Simion, care au o viziune de interes general, privind reunificarea paşnică, pe cale democratică, după model german, a celor două state româneşti, entităţi geopolitice care au dreptul să aspire la revenirea locuitorilor, de pe plaiurile mioritice, în graniţele naturale, interbelice, ale Patriei Mamă.

Dan Nicu nu candidează la alegerile parlamentare, din Republica Moldova, deşi este o voce publică care dacă ar fi auzită şi în viitorul legislativ, de la Chişinău, ar limpezi mai repede apele politichiei dintre Prut şi Nistru.

George Simion nu candidează la alegerile prezidenţiale din România, deşi va fi de folos viitorului preşedinte al tuturor românilor, pe post de consilier privind materializarea planului de reîntregire naţională a celor două state româneşti.

Cu toate astea, cei doi români, unul din stânga, celălalt din dreapta Prutului, dovedesc limpezime în gânduri, cunoaşterea exactă a propagandei antiunioniste, dar şi a capetelor de pod câştigate de cei care tac, dar fac, acţionează concret, cu rezultate măsurabile, în direcţia reîntregirii necesare a unei naţiuni la fel de importantă, pentru aliaţii din NATO, precum Germania, în inima Europei democrate, şi Polonia, la graniţa de est a Alianţei, unde al doilea pilon al apărării comunităţii euroatlantice, împotriva crivăţului geopolitic răsăritean, este şi va rămâne România.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole