Ziua Memoriei. Între necinstire și combatanții de „paradă” ai lui Andrei Năstase.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Poporul moldovenesc este cu serioase probleme de integritate la mentalitate.

Eu încă nu știu un popor în lume care să fie într-atât de fals și indiferent față de propriul trecut și să serbeze niște sărbători mânjite de sânge. De-a lungul anilor am fost puși în genunchi, speriați cu chistolul la cap am fost alungați din case, buneii noștri au fost lăsați pe drumuri flămânzi și cu spumă la gură, dar noi continuăm să cinstem niște sărbători mânjite cu sânge. Am o impresie că moldovenii nu o să se lecuiască niciodată la minte. Moldovenii sunt bolnavi de Sindromul Stockolm, dar asta e doar o parte a problemei. Miezul problemei este că noi singuri nu vrem să ne vindecăm de această otravă.

Pentru mine ziua de 23 februarie nu reprezintă un gram de interes. Pentru alții, însă, este o zi importantă. O zi în care unii își umplă organismul cu alcool special tare, își rup maioul învechit de soldat și pun la cale planuri de destabilizare a zilei de 2 martie. Cea mai neagră zi din istoria R.Moldova. Ziua Memoriei. O zi în care moldovenii își comemorează palma de bărbați ai neamului, care, în 1992, la Nistru, au ținut piept marelui urs sovietic.

Un grup de combatanți afiliați partidului condus de Andrei Năstase, PPDA, s-au întâlnit pe data de 23 februarie într-un local din mun.Chișinău pentru a sărbători ziua soldatului sovietic și a pune la cale acțiuni destabilizatoare a manifestărilor de comemorare a eroilor căzuți ai Războiului de pe Nistru. În 1992 mai nu și-au pierdut viața în catacombele pe malul Nistrului, iar la moment ciocnesc paharele în cinstea soldaților care au mușcat o bucată din teritoriul R.Moldova. Trebuie să fii otrăvit de-a binelea la creier și nesocotit la minte să te bați lăudăros cu pumnul în piept c-ai purtat în trecut uniforma de soldat sovietic, în același timp punând la cale scenarii violente la manifestațile din 2 martie.

Când pe 2 martie la fiecare colț de stradă, la fiecare semafor, în fiecare școală sau instituție publică ar trebui să ne punem în genunchi și să ținem un minut de reculegere în memoria moldovenilor secerați de gloanțele lui Elțin, Ruțkoi, Smirnov și Lebedi – călăii R.Moldova – noi trebuie să suportăm prostiile și manifestațiile anarhice a unui grup de combatanți nistreni scăpați la minte și aflați cu tot cu chiloți în buzunarul tandemului Andrei Năstase – Victor Țopa.

Dacă combatanții de paradă ai lui Năstase vor încerca prin orice metodă să saboteze ziua de 2 martie, vor scuipa pe memoria eroilor moldoveni căzuți în războiul din 1992, PPDA își va demonstra toată necinstirea pe care o are față de statul R.Moldova. Va fi cel mai negru partid politic din istoria R.Moldova.

Combatanții adevărați sunt oamenii care vor comemora ziua de 2 martie în tăcere și liniște, și cu lacrimi în ochi vor merge pe la familiile îndurerate care și-au pierdut în 1992 un tată, fecior, frate, etc. Cei care se gândesc să cinstească ziua de 2 martie cu pumnii înainte și făcând gălăgie din vuvuzele pentru interesul politic al lui Andrei Năstase – voi nu sunteți adevărați combatanți ai Războiului de la Nistru! Sunteți niște viermi și paraziți! O pleavă a societății!

PS: Întâlnirea secretă a combatanților din PPDA.

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole