Ziariștii TV7 și Jurnal s-au răsculat împotriva patronilor săi politici

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Suntem în toiul Zilelor Libertății Presei. Zile, în care este posibil tot. Am mai scris ieri că activiști care primesc granturi de zeci și sute de mii de euro pentru a susține presa au ajuns pe PERETELE RUȘINII a presei de la Chișinău. Azi o nouă minune!!!

Și ziariștii lui Țopa și Filat vor să fie liberi! Scrie portalul www.moldova24.info(http://moldova24.info/2016/05/si-ziaristii-lui-topa-si-filat-vor-sa-fie-liberi/)

El anunță că, jurnaliștii de la instituțiile controlate de oligarhii Victor Țopa, Chiril Lucinschi și Vlad Filat au participat, joi, la Marșul pentru libertatea presei, organizat de un grup de organizații neguvernamentale.

Manifestația a început în fața Parlamentului la care au participat câteva zeci de jurnaliști. Aceștia au mers în marș până în fața parlamentului unde a ieșit și șeful legislativului Andrian Candu care i-a invitat pe reprezentanții mass-media la o discuție, săptămâna viitoare, pentru a analiza problemele cu care se confruntă mass-media.

”Libertatea presei este foarte importantă și în situația în care sunt intimidări și piedici este important să le excludem. Dar asta se face prin dialog constructive”, a declarat Candu.

Însă mai mulți participanți se pare că nu au venit la acțiune pentru a rezolva problemele cu care se confruntă breasla, lucru remarcat și de Candu.

”În situația în care am ieșit în fața Dvs. să avem o discuție și nici măcar nu e posibil pentru că unii sunt interesați doar să scandeze și să protesteze, atunci probabil nu există o intenție adevărată de a găsi poate eventuale soluții la acele impedimente pe care le menționați”, a spus el.

Atunci în discuție a intrat directoarea ”Ziarului de Gardă”, Alina Radu, intervenția căreia semăna mai mult cu un atac la persoană decât apărarea intereselor jurnaliștilor. După un schimb de replici între Andrian Candu și Alina Radu, președintele parlamentului a reiterat invitația la discuții pentru cei ”care sunt cu adevărat interesați în dialog și soluții”.

Mai mult mi-a atras atenția faptul că ziariștii de la TV7 și Jurnal TV au folosit această ocazie unică pentru a încerca disperat să se depolitizeze. Doar că pare a fi prea tîrziu. La Jurnal tv, nonstop e prezentă propaganda antistatală, enunțată de aceleași persoane. Persoane sau personaje active a partidului Dreptate și Adevăr.

Care este și partid și platformă, în același timp, după dorința sponsorilor și situația la care se ajunge. La fel e și xerocopia Jurnalului – postul TV7. Unde Natalia Morari e dirijorul din umbra și de unde, în ultimele luni, s-a tot împins ideia unei răsturnări de puteri în forță.

Se pare că la acțiunea de protest a ziariștilor au venit doar simplii reporteri, care sunt nevoiți zilnic să îndeplinească ordinele Morari-Lucinschi și Țopa-Năstase.

Cei, care văd o altfel de țară, decît sunt impuși să o arate. E înțeleasă revolta acestor mici pioni pe tabla de șah a oligarhilor Țopa sau Lucinschi. Ei au venit să ceară libertate de propagandă și să poată mîcar pentru o zi să se simtă adevărați jurnaliști și nu doar unelte de o singură folosință în războaiele politice.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole