„Vrem să învăţăm a înota, fară a intra în apă”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Toată clasa noastră politică sunt mari „specialişti” în a pune în discuţii diferite evenimente, teme şi consecinţe, dar mai puţin se axează pe fenomenele care generează aceste lucruri.  De exemplu:  se vorbeşte despre crearea unei democraţii autentice, dar de fapt  în interiorul nici unui partid aflat la guvernare, nu există democraţie. Şi atunci apare întrebarea retorică:  Cum pot construi o democraţie  acei care de fapt, nu sunt democraţi.

Se vorbeşte mult despre lupta cu corupţia. Dar cei care generează corupţia, sunt de fapt acei, care trebuie să lupte  cu ea.  Legea care cel mai mult generează corupţia este „Legea despre finanţarea partidelor”.  Cum are loc la nivel practic:  toţi cei care finanţează partidele politice în campania electorală, în caz că aceste partide ajung la putere, evident şi firesc este ca aceşti sponsori să-şi întoarcă banii cheltuiţi.  Şi evident o fac aceasta fără nici o pedică din partea celor ce se află la putere, şi firesc că nu pe căi legale.  Aşa se petrece pe verticală, de la guvern, pînă la cel mai mic funcţionar. Dar de fapt guvernarea strigă sus şi tare: „Noi luptăm cu corupţia!!!”.  Ilogic, nu?

Iată deci — ” Cum vrem noi să învăţăm a înota, fără a intra în apă.”  Absurd total…

Comentarii

Adrian Graur

Adrian Graur

Sunt Adrian Graur. M-am născut în Republica Moldova - ţara unde LUPTELE DE IDEI sunt transformate în conflicte şi confruntări, ţara unde FORMA GOALĂ este percepută ca un CONŢINUT PLIN, ţara "Nunţilor şi a Cumetriilor"....

Ultimele articole