VOX aparte, în Chişinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Legile lui Murphy vă sunt cunoscute? Identitatea lui, ca şi originea apariţiei primei legi – singura originală – au fost dezvăluite într-un articol publicat în anul 1977, în ziarul american Los Angeles Times. Se pare că în anul 1949, la baza Forţelor Aeriene Edwards, unde se lucra la un proiect aparte,  căpitanul Ed Murphy era un inginer. Enervat de proasta functionare a unei curele de transmisie, datorită defectuoasei îmbinări la capetele curelei, el a exclamat „Dacă e vreo posibilitate să o facă prost, o va face!”, aici fiind vorba, evident, de tehnicianul care a îmbinat eronat capetele acelei benzi.

Ei bine, reversul medaliei legilor amintite l-am întâlnit în recentul popas la Chişinău. Unde, Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, a poposit cu o echipă dinamică, menită a avea drept interlocutori comunicatori în măsură să indice variaţiile temperaturii vieţii societăţii din Republica Moldova.

Unul dintre cei distinşi cu DIPLOMA DE ONOARE, A UNIUNII ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI DIN ROMÂNIA, ALBA IULIA, 1 DECEMBRIE 1918, a fost colonelul în rezervă Valeriu Rusu – în fotografie împreună cu liderul UZPR -, pentru loialitatea sa faţă de Patria Limbii Române, probată la conducerea publicaţiei OASTEA MOLDOVEI, dar şi ca un comunicator profesionist, în relaţiile publice  cu presa, din cel de-Al Doilea Stat Românesc.

El este de altfel şi unul dintre cei care a răspuns, deloc defensiv, în cadrul unui VOX iniţiat de teleastul Benone Neagoe şi filmat de Dan Mireanu, cel vizionabil mai jos.

Dar meritul esenţial al lui Valeriu Rusu este de a ne fi convins, pe timpul prezenţei alături de conaţionalii din Chişinău, că există interlocutori, cu mentalitate de învingători. Europeni care au o altă viziune. Decât Murphy.

Formatori de opinie, dar şi simpli cetăţeni, deloc căzuţi pradă pesimismului.

Cel care mai poate fi sesizat în unele luări de poziţie publice, ale unor politicieni şi condeieri parcă specializaţi în cultivarea lipsei de perspectivă a europenilor dintre Prut şi Nistru.

Secretul succesului este sinceritatea – dixit Murphy -, iar o dată ce poţi să te prefaci ai reuşit.

La Chişinău, secretul succesului este simţul măsurii, iar atunci când acesta este credibil reuşita vine de la sine.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole