Votați "BINELE cel mai MARE" și nu "răul cel mai mic": Votați Unirea!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O dată la 4-5 ani cei mai experimentați analiști și oameni politici din Republica Moldova vin și vând cetățenilor gogoașa cu „Votați Răul cel Mai Mic”… Știți voi, ca să nu votați cu cei pe care îi considerați cei mai potriviți vi se v-a spune de votul util, de cum e bine să vă spună ei ce e mai bine de făcut, că voi nu știți…

Că dacă votați cum vreți nu e bine căci vine sfârșitul lumii…

Moldovenii votează de mai bine de 27 de ani „răul cel mai mic” și unde se află acum: cel mai sărac stat și cei mai săraci cetățeni din spațiul european.

Cred că e timpul ca moldovenii să voteze așa cum îi îndeamnă inima: ești fanul lui Dodon și iubești Rusia? atunci votează cu socialiștii; mai crezi poveștile cu „prin noi înșine”? votează cu democrații; consideri că integrarea europeană se poate și este o soluție fără Unirea cu România? votează blocul A.C.U.M.; ești fanul lui Băsescu și consideri că România este singura cale? atunci pune ștampila pe un candidat și o listă unionistă…

Căci da, contrar îndemnurilor unor „unioniști pur sânge” la aceste alegeri vor exista cel puțin două  liste unioniste, una a Partidului Liberal și una a Partidului Democrația Acasă, asta dacă între timp cele două nu se contopesc. Sigur că în prag de alegeri a fost greu să se coaguleze mai bine forțele unioniste(cu atenție infiltrate), dar oricum este cu multe peste ceea ce opozanții Unirii își doreau. Care din cele două liste să o votați? Cea pe care sincer o considerați cea mai aproape de voi.

Dar stați așa că nu e doar atât. Pe colegiile uninominale situația este cu mult mai bună: avem candidați unioniști care fie sunt independenți, fie de la partidele de guvernare, fie de la cele europene de opoziție, fie din partidele declarat unioniste. Mulți din acești candidați au șansele cele mai mari la ei în circumscripțiile electorale.

Așa că… începând din februarie numărul parlamentarilor care susțin declarat și public Unirea va fi suprinzător mai mare decât cel actual. Acum avem mulți care vorbesc, deloc care fac, majoritatea cu jurământ și cetățenia română obținută înaintea cetățenilor de rând.

Faptul că sunt optimist nu înseamnă că se va ajunge la o majoritate pro-europeană, este puțin probabil. Rotația politică ne spune că nimeni nu este permanent la putere decât în statele dictatoriale. Cel mai sigur că nu se va ajunge la o soluție de guvernare și atunci alegerile vor avea loc din nou, așa că priviți acest prim ciclu mai mult ca pe o pregătire.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole