Voronin, Timofti şi Filat viitorul ne-au furat !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ţinem minte cu toţii data de 16 martie 2012,  ziua cînd Nicolae Timofti a fost ales în funcția de Președinte al Republicii Moldova, după mai bine de doi ani şi jumătate de criză politică. Partidele din fosta AIE, demonstrau cetăţenilor ţării, dar şi Uniunii Europene că merg ferm pe calea integrării Europene, că sunt beton şi au voinţă, dar şi destule forţe pentru a depăşi orice obstacol în înfăptuirea reformelor democratice. Nu au ştiut sărmanii cetăţeni ce coşmar urma să vină. Nu m-am gîndit nici o clipă, cu toate că intuiam simpatia lui Timofti faţă de PLDM, că Preşedintele, jurist de profesie, ar putea să promulge într-o zi legi anticonstituţionale, votate de „pro-europenii” din PLDM şi PCRM.

Şi cît de pompoase erau discursurile lui Leancă şi Filat, ce ne promiteau pînă la finele lui 2012 regim fără vize, renunţînd la funcţii în caz de eşec. Cum jura Timofti să apere Constituţia şi interesele cetăţenilor Republicii Moldova, cît de credibil era el cînd ne spunea că nu va fi părtaş decît al adevărului, iar legea va sta mereu în capul mesei.

Vedem însă că am fost minţiţi şi trădaţi. Ţara noastră fiind singura în lume condusă de un Parlament şi un Guvern interimar, cu un Preşedinte de ţară ce nu mai reprezintă interesele ţării, şi care promulgă legi anticonstituţionale. Exact ceea de ce au nevoie comuniştii pentru a se consolida şi a face ca cetăţenii să-şi piardă încrederea în valorile Europene.  Şi dacă lui Filat i-au trebuit trei ani ca să trădeze definitiv cetăţenii ţării, făcînd de facto alianţă cu Voronin, lui Timofti nu i-au trebuit decît trei zile pentru a-şi pierde demnitatea şi onoarea.

Filat nu mai ţine acum cont nici de îndemnurile oficialilor şi instituţiilor Europene, ce au criticat foarte dur legile votate de PLDM-PCRM. Mai mult ca atît, acesta şi-a pus trubadurii să critice Bruxelles-ul. El acum jubilează, cu toate că nu mai este prim-ministru, el şi-a realizat visul de a conduce şi a controla totul în Republica Moldova. Acum Filat deţine funcţia de prim-ministru,  Preşedinte de Parlament şi Preşedinte de ţară. Iar împreună cu Voronin a pus din nou mîna pe CNA şi Procuratura Generală, iar insistent vor să îngenuncheze Curtea Constituţională, ultimul bastion al democraţiei din Republica Moldova.

Este clar însă că Filat nu acţionează din capul lui. Încă o dată m-am convins de acest lucru, după ce am aflat că pe 9 mai, Filat a avut o întîlnire secretă cu Rogozin, emisarul lui Vladimir Putin. Cred că anume Rogozin îl face pe Filat să creadă că el acum conduce ţara. În realitate însă Rogozin se foloseşte de Filat, de setea nebună a acestuia de răzbunare pe foştii aliaţi de guvernare, pentru a pregăti terenul alegerilor anticipate şi revenirea comuniştilor la guvernare. Ca în consecinţă Moldova să revină o dată şi pentru totdeauna în zona de influenţă a Moscovei.

P.S.
Nu e departe ziua cînd şi Voronin îi va da un şut în fund lui Filat.

FOTO: http://antiharbuzaria.livejournal.com

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole