Voronin pune capăt epopeii suptului: PCRM va suge de la două vaci!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă unii încă nu au înțeles ce fel de politică promovează PCRM, dacă din avalanșa declarațiilor făcute de Voronin și Tkachuk, nu ați priceput că acest partid este rupt în două, dacă încă mai aveți dubii că Mark Evghenci dorește înlăturarea bătrînului oligarh din fruntea formațiunii, deacum și mai greu o să vă fie, pentru că Voronin a lansat noua strategie a partidului – politica vițelului sugător. Are totuși ce are Voronin cu suptul.

Ca să înțelegi mai bine care-i ideea, amintesc că Voronin, la postul național de televiziune a făcut o “dezvăluire șocantă” declarînd că Uniunea Vamală nu există (cc Igor Dodon), lăsînd să se înțeleagă că PCRM este pentru integrarea europeană a Republicii Moldova:

„Cum să aderăm la ceea ce nu există? Moldova trebuie să fie acolo unde este interesul ei. Trebuie să fim neutri. Trebuie să fim prieteni cu toţi. Viţelul blînd suge de la două vaci.”

Dar vă amintiți ce spunea Tkachuk despre integrarea europeană?

“PCRM vrea să scape de „rușinea” strecurată în statutul formațiunii. Vreau să vă anunț că un grup lucrează deja la modificarea acestuia.”

Mark Evghenci încă nu s-a expus pe marginea noii strategii propuse de Voronin. Poate că de această dată, Evghenci o să cadă de acord cu Voronin, și o să accepte rolul de vițel ce suge de la două vaci. Greu de dat un răspuns.

Acum mă întreb, de ce oare i-au trebuit lui Voronin aproape patru ani, ca în sfîrșit să pună capăt “epopeii suptului”. Înțeleg că nu-i atît de simplu să ajungă la concluzia că cel mai bine pentru PCRM, este să sugă de la două vaci, dar chiar patru ani… Probabil că doar Mihai Ghimpu îl va înțelege pe bătrînul oligarh.

Este adevărat că în Republica Moldova avem un sistem pluripartidist, și fiecare partid are dreptul să promoveze politica care-i convine, să adopte o strategie care-i place, dar e grav ca un fost președinte de țară, să creadă că cetățenii țării sunt niște viței, încă din cei blînzi, ce pot suge de la două vaci.

Stimate tovarășe Voronin, personal vă doresc succes și vedeți cît și de la cine va suge PCRM, nu de alta, dar să nu dea diareea în voi. 😉

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole