Voronin- mahalagiul de la poarta pieţei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine este la etapa actuală Voronin?  Nimeni. Un lider eşuat, un politician depăşit de timp, fără valori şi principii. A decăzut întratît încît nu se deosebeşte mai prin nimic de babele de la poarta pieţei. Sau poate şi mai rău.

Dacă anterior era privit ca un lider carismatic, autoritar şi vigilent, un simbol pentru mai mult de 50% din populaţia ţării, astăzi este un mahalagiu la poarta pieţei care acţionează în dependenţă de direcţia vîntului.

Ori, unde în alt stat al lumii s-a mai văzut şi întîlnit ca un fost preşedinte de ţară, în două mandate consecutiv, să intervină telefonic în mod obraznic în cadrul unei emisiuni tv fără aşi argumenta poziţia.

Cea vrut de fapt să zică aşa şi nu l-am m-ai înţeles. Cu ce drept şi-a permis să umilească invitaţii prezenţi în studiou care l-au ajutat, consiliat şi susţinut în toate acţiunile de-a lungul carierei sale politice.

Care este soarta partidului pe viitor dacă numai în primele luni ale anului 2014 PC a înregistrat o scădere de tocmai 10%, conform sondajului BOP. După recentele evenimente la sigur a mai degradat cu alte 10% sau chiar mai mult. Reuşind astfel să se decrediteze complet nu doar în faţa electoratului ci şi a structurilor internaţionale.

De la prezentarea sondajului pînă acum la sigur partidul a mai pierdut alte 10% sau poate chiar mai mult, reeşind din numeroasele conflictele interne, incertitudinile lui Voronin, şi scindarea partidului.

Altfel spus, Voronin a reuşit într-un timp record să tranforme PCRM-ul dintr-un partid autoritar într-un partid al ruşinii fără viziuni şi strategii electorale.

De dragul cui sau a ce dle Voronin? Dacă mai puteţi fi numit domn.

Oricum, PD-ul, PLDM-ul, dar mai cu seamă PSRM-ul şi Partidul Nostru vă mulţumesc pentru portiţa interdeschisă către luna noiembrie. Şi vă îndeamnă să mai produceţi asemenea gafe, tovarăş Voronin!!!

Comentarii

Elena Nistor

Elena Nistor

Am absolvit facultatea de istorie, apoi cea de jurnalism. Am luat si masteratul. Sunt pasionata de politica. Cred ca prin acest blog, contribui la dezvoltarea pluralismului politic....

Ultimele articole