Voronin, 180 de grade și europa.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recent Vladimir Nicolaevici și-o adus aminte că este pro-european. Că încă prin 2005 ar fi pornit el motorul integrării europene în ce privește Republica Moldova. Lucru de altfel adevărat, n-am ce spune. Atunci acesta silit de circumstanțe, după ce Putin ceva mai devreme a ignorat rugămințile lui Voronin și  Kucima privind crearea uniunii vamale(da a fost și așa ceva, dacă nu știți google fie cu voi:) s-a reorientat către europa din motive absolut platonice(eram pe brânci economic pentru că lucra numai un om în țara asta și nu-i lăsa și pe alții:)

Vladimir Nicolaevici se întoarce iarăși la 180 de grade, sau la 380… pentru cunoscatori… El are o afinitate deosebită pentru alianțe ocazionale cu aliați, logic, la fel de ocazionali în vederea atingeri unor scopuri de moment. Nu-i putem refuza flerul politic. Acesta este într-adevăr un animal politic, având un instinct pe care puțin îl pot etala la același nivel. Dar crede el oare că atâtea schimbări bruște de direcție vor trece neobservate de către electorat? Îmi este oarecum interesant cum le va explica el alegătorilor săi, așa cum sânt ei, concetățeni de ai noștri care îl susțin că ”Опять власть меняется”? Oare va fi destulă explicația unei uniuni v(h)amale inexistente și alte argumente legate de materii ceva mai înalte decât obișnuita gayropă din discursurile precedente? Ori comentariile colegului său Tcaciuk despre „гопота” europeană la fiecare vizită a unui demnitar din uniunea care nu e sovietică…

Iată așa tovarăși. După ce a fost pe rănd pro-rus – pro-european apoi iar pro-rus iar acest lucru l-a costat puterea îl vedem pe vladimir nicolaevici din nou pro-european… Vladimir Nicolaevici este ca și totdeauna Pro-Voronin nici mai mult, nici mai puțin.

Comentarii

Eduard Butnaru

Eduard Butnaru

Masterand în analizã politicã a FRIȘPA. Absolvent al facultãții de Jurnalism și Științe ale Comunicarii din USM. Interese mai mult sau mai puțin științifice în geopoliticã, manipulare prin media, PR politic, propagandã, conflicte etnice, sociale, ...

Ultimele articole