Vom avea și noi un Mâine. Păpușarul și Contrabandistul au semănat vânt ca să culeagă furtună. Corman nu este mai breaz decât Leancă, ambii trebuie să fie declarați persona non grata în România

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La spartul târgului, fără a avea măsuri sigure de contracarare a unor referendumuri neconstituționale, Leancă și Corman s-au deplasat la Comrat pentru a ne convinge că guvernarea o va sfârși rău. Că va eșua lamentabil.

După discursurile plângărețe ale sculelor lui Filat(Leancă) și Corman (Plahotniuc) am înțeles că ei nu au, de fapt, nici un mesaj și că au primit un perdaf pe cinste de la oficialii europeni. Spus pe înțelesul tuturor, românește, au venit acasă cu coada între vine, fiindcă fac politică exact ca niște hoți, sub plapumă, fără a vedea că ea e găurită de șoareci.

Mai grav, Leancă nu a avut curajul să-l corecteze pe Corman care a găsit repede vinovatul de situația de la Comrat – pe președintele Băsescu. Minte obraznic. Burguji, membrul fracțiunii lor democrate, umblă cu referendumul din vară și trebuiae demult pus la punct, dar nu ridicat în rangul de erou al Găgăuziei cu banii oligarhului.

Acest diplomat ratat, un terchea-berchea în Germania, timp de 7 ani , și-a permis să discute un subiect ce a adus atingere demnității românilor, inclusiv celor din R.Moldova care l-au ales pe Băsescu șef de stat. La Comrat Corman a uitat că sângele nu trebuie să se facă apă chiar dacă este restanțier la limba română. A spus răspicat : „Nimeni în lume nu-l ia în serios pe Băsescu. Nici în Europa, nici chiar în ţara lui“.

Am răsfoit în memorie acțiunile de ultimă oră ale președintelui Băsescu pentru ca R.Moldova să fie admisă în Uniunea Europeană și nu pot să nu-i amintesc acestui intrus că președintele Băsescu:

1. A propus includerea R.Moldova în pachetul Balcanic al integrării în UE, ceea ce ar fi urgentat admiterea noastră în acest organism;

2. A pledat pentru începerea negocierilor directe dintre Chișinău și Moscova privind retragerea armatei 14-e din raioanele estice și eliminarea pe această cale, odată și pentru totdeauna a diferendului transnistrean;

3. A avansat, după summitul de la Vilnius , o serie de propuneri valoroase privind reducerea totală a dependenței energetice a R.Moldova de Federația Rusă;

4. A acordând un impunător număr de burse tinerilor moldoveni, cel mai revoluționar segment al societății, susținător fervent al opțiunii pro-europene a R.Moldova pe care o guvernare oligarhică o discreditează, furând tot ce mișcă și a mai rămas pe acest pământ;

5. A propus realizarea unui proiect al reîntregirii, care înseamnă, în primul rând, protejarea populației băștinașe de niște avortoni politici , ultimii având scopul ascuns , pentru bani lungi, să o transforme în carne de tun rusească;

Se vor găsi unii care vor inventa diferite scuze, apelând la maxima că scopul scuză mijloacele. Adică, acest agramat , Corman, a vrut să-i clameze pe găgăuzi.

Subliniez, e de două, de mii de ori mai grav ce a făcut pretinsul diplomat, fiindcă a spus minciuni crase într-un mediu ostil nouă pentru moment.

Nu pot să nu aduc aminte că printre aceștia se afla și Formuzal, prietenul lui Filat care i-a felicitat pe secesioniști cu ocazia independenței. Atunci, acest mare patriot de formație europeană, precum se consideră defunctul prim ministru, de ce nu a cerut să fie băgat la dubă? Categoric avea să le treacă pofta de referendumuri.

De ce eșuăm, totuși, în drumul nostru către casă?

Firește, Leancă și Filat, împreună cu Gherman-Snegur trebuie să se felicite pentru diversiunea de proporții împotriva propriului popor. Nu doar găgăuzii, ci noi toți trebuie să-i taxăm la urne pe aceștia fiindcă nu au tradus acordurile de asociere, nu au organizat , la instituția din dealul Schinoasei, una publică, plătită de oameni, discutarea Acordurilor de Asociere cu UE.

Dacă ar fi fost publicate și discutate, găgăuzii nu ar fi avut nas să încalce prevederile Constituției. Atunci i-am fi întrebat pe acoliții lui Diacov, Plahotniuc, Lupu, pe găgăuzul Stoianoglo din fracțiunea majoritară a adunării populare, pe o comunistă cu ifose, deputata Vlah, cu ce s-au ocupat și de ce alegătorii lor , ca democratul Burguji, nu respectă legea fundamentală.

Trei au fost provocările PD de la începutul anului. Ele au condus la destabilizarea situației din R.Moldova. Complicii lor, deputații PDLM, care i-au susținut, se pot bucura. De fapt, își pot strânge mâinile Contrabandistul și Păpușarul care au destabilizat fie din incompetență, fie cu premeditare situația social-politică.

În primul rând Filat și Plahotnuc s-au opus discutării gravelor probleme din Audiovizual. Ei, sub bagheta dirijorală a fiului ctitorului celor două republici-fantomă, Kiril Lucinschi, nu au făcut nimic pentru a pune capăt războiului informațional, declanșat de mass media rusească împotriva R.M prin intermediul posturilor de televiziune ale lui Plahotniuc și Lucinschi.

Evoluțiile din Ucraina denotă că nu poate fi vorba de integrare europeană atâta timp cât politica imperialistă a Kremlinului este promovată insistent în R.Moldova de televiziunile, radioul și presa din Rusia. Ea are influență totală asupra minorităților naționale care, inclusiv din mila actualilor guvernanți, nu cunosc limba română.

Ortacii lui Plahotniuc, în special președintele forului legislativ, Corman, au expediat Comisiei de la Veneția un proiect de lege privind modificarea codului electoral pe care, de asemenea, nu l-au publicat. A trebuit să vină factorii decizionali ai acestui for și să-l publice, provocând imediat un val de critici, inclusiv din partea liberalilor care anterior au votat un proiect de lege cu această titulatură, dar cu un alt conținut.

Ambele formațiuni de la guvernare scad dramatic în sondaje, comuniștii au retorică unei domnițe de moravuri ușoare – ieri au dormit în patul UE, iar astăzi s-au culcat în cel de la Kremlin.

Pe fundalul evoluțiilor dramatice de la Kiev, acest for legislativ orb și mut se poate întruni să ceară ajutorul forurilor europene ? Nu, desigur. Aceasta fiindcă la ședință ar fi enuntate adevăruri ce i-ar discredita și i-ar elimina de pe eșichierul politic ca formațiune exact așa după cum avea să se întâmple acum, patru ani, când Plahotniuc a cumpărat PD cu bani și cu un Lup trădător, având tatuat pe spate ”I want to be President.”
Pe aceștia, nici vorbă, îi aranjează să-și bată joc și mai departe de propriul popor, să-l fure, să-l vândă în robie, să-i prostitueze copiii.

Ei nu vor reîntregire, fiindcă ea ar pună capăt acestui dezmăț politico-economic, echivalent cu un genocid.

Nu voi scrie texte patetice despre ziua de mâine. Nu le veți duce lipsa. Inclusiv pe acest site.

Sfatul meu e să vă gândiți foarte serios la acest eveniment și să faceți tot ce vă stă în putință ca să avem și noi un mâine.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole