VOIEVOD in Marea Britanie si SUA – Gheorghe Grozav “ambasador” al Voievodului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

In perioada 23 februarie pina pe 3 martie au loc seminare de perfectionare a instructorilor federatiilor nationale partenere TAGB. Seminariile sunt conduse de Grand Maestrul C.K.Chioi 9 dan. Prezenta noastra la aceste seminare sunt importante, si pentru a pastra relatiile de colaborare si prietenie dintre organizatiile partenere. Sa nu uitam ca organizatia engleza TAGB a fost printre primele patru organizatii care a recunoscut Lupta Nationala Voievod la nivel international si a inclus Federatia in calendarul copetitional ,invitind moldovenii la mai multe campionate inclusiv Campionatul Mondial anul 2005, competitie in care Federatia Internationala Voievod s-a plasat in topul celor 10 echipe de frunte . La moment certificatele FIV Federatiile Internationale Voievod sunt recunoscute de organizatiile TAGB ,ETF,WBF, AFT.
Federatia Internationala Voievod a fost reprezentata de unul dintre disciopolii sai si anume Grozav Gheorghe 1 DAN si masterant la USEFS din Republica Moldova. Grozav Gheorghe este responsabil de promovarea Luptei nationale Voievod in Mare Britanie si Statele Unite ale Americii .
(In fotografie este reprezentat Dave Oliver Presedintele TAGB, Ron Sergiew TAGB Director adjunct)
Tot odata Ghoerghe Grozav a participat la seminare in anul 2009 orasul Anchorage, (Alaska,SUA) impreuna cu maestru Kyoshi Yurio Nakada, 8th Dan from Naha, Okinawa, student si prieten bun a marelui maestru Eiichi Miyasato. A avut mai multe seminarii si cu marele maestru Wayne Kogane si sansai Rolando Dela Cruz .
In vara anul 2008 Gheorghe Grozav aflat intr-un turneu de prezentare a Luptei Nationale Voievod a vizitat statul Washington, si a depus flori la mormintul marelui maestru a Artelor Martiale Brucee Lee si feciorul maestrului Brandon Bruce Lee ,si a vizitat scoala si muzeului fondatorului JeetKune-Do.
In anul 2010 -2011 a avut loc seminare si turnee demonstrative in statul Oklahoma orasul Clinton unde au participat circa 15 studenti americani .
Anume aceste seminare si turnee de cunoastere a Luptei Nationale Voievod este o posibilitate de a raspindi traditiile moldovenesti de lupta ,de a promova valorile nationale ale Republicii Moldova si de a face cunostinta cu istoria acestui stat . In istoria Moldovei avem multe momente de glorie si biruinti , iar cheia succesului acestui stat poate fi cautata si in trecutul nostru victorios . Fiecare popor are trecut, are demnitate, o idée nationala, care pot materializa multe aspiratii in viitor.
Scopul Miscarii Voievod
Noi avem menirea de a pregăti tînăra generaţie în direcţia aplanării în viitor a litigiilor interstatale şi ne îndreptăm toate eforturile spre consolidarea simţului patriotic. „Voievodul” este dator de a fi responsabil în faţa întregii ţări, şi de a merge în întîmpinarea viziunilor constructive, iar mai presus de toate, să aducă beneficii şi utilitate statului moldovenesc. „Voievodul” se expune împotriva diferenţierii etnice, adică între „moldoveni” şi „străini”, şi pledează pentru reintegrarea tarii . Suntem o parte a acestui pămînt, pentru progresul căruia trebuie să luptăm şi să evoluăm pe plan mondial. De remarcat că un efort imens spre îndeplinirea acestei misiuni îl depune conducerea ţării, însă fără contribuţia directă, pozitivă a societăţii, viitorul nostru va fi şi mai mult mutilat, din punct de vedere economic, social şi cultural.
A fi om – este mai întâi de toate o responsabilitate faţă de tot ce ne înconjoară. Fiinţa omenească se naște nu pentru a trăi trist şi în zadar, dar pentru a tinde de fiecare dată spre cele mai înalte culmi, care pot pot fi atinse doar printr-o muncă asiduă. Este destul de important ca fiecare dintre noi să-şi aleagă profesia după bunul plac. Indiferent de poziţia sa în societate, sau de profesie trebuie să manifestăm respect pentru om. “A fi domn e întîmplare, a fi om e lucru mare”. Înţelepciunea este cărarea poate cea mai importantă în viaţă, iar credinţa – lumina ei. Sămînţa înţelepciunii poate încolţi numai atunci cînd există știinţă.
A fi deştept și a fi înțelept sunt două lucruri diferite, aşa cum sensul cuvintelor a ști și a cunoaşte au un alt caracter. Adevăratul patriot nu este indiferent de soarta statului și a libertăţii poporului său, şi este cu siguranţă conştient de adevărul că omul nu poate fi apreciat după bogăţie și lux, dar după faptele făcute din inimă.
Schimbările politice din Republica Moldova au lăsat o amprentă dureroasă, mai întîi de toate asupra națiunii, care, în mare parte și-a pierdut orice speranţă. Soluţia pentru un nivel de trai decent se află în mînile fiecărui cetăţean. Această țară situată “în calea tuturor răutăților” merită o soartă mai bună, pentru care trebuie să luptăm cu toții, așa cum afirmă Coşbuc în poezia sa: “O luptă-i viața, deci te luptă,/ Pe seama că ești un nemernic,/ Cînd n-ai un țel hotărîtor”. Ar trebui ca vorbele frumoase adresate poporului din partea autorităților de stat să nu fie doar cuvinte false, căci este țara noastră, a tuturora…

g

g

g

g

g

g

g

g

g

g

g

g.Vrem sa multumim partenerilor si prietenilor nostri.Statul PA,Philadelphia Vera Linnik. Statul Va,Sterling Ayala,Kathlen Kanapell,Statul Colorado,Almont: ,Pilar.Aldo Vallejo,Brian Karbo,Aubrey Seiff. Statul OK,Clinton: Alex Martinez,Angela Salazar,Mark Lantz,Betty Rhea Trowbridge-Thompson,Rex Arnold, Alfonso Martinez,Adolfo Soto,Alverto Soto,Carissa Rogers,Dick Douglas,Don Levings,Mr.Terry,Juana Cruz,KaRhea Trowbridge-Butler,Nancy Herrera,Lupe Marquez,Raquel Flores,Richard Collier,USA Statul Alaska- Kathy Frost,George Ketroy,Pengay Devera,Sally Stephan,Susan Billy Stephan,Leona Guadagnino,Jenny and Bob Stephan,USA Statul Washington Seattle -Mike Guzn,Katya Kalachevskiy,Julieta Kleven,Jose Limas -Clinton Oklahoma..Statul-Chicago Illinois Andy George..Adil El Atchia,Ayyuce Akay,Brian Olson,Dalay Gb,Jesse Hodge,Robert Stephan.Statul LA,Shrevport-Sasha Soshin,Tatiana Soshina..

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole