Vladimir Voronin dependent în luarea deciziilor?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri Vladimir Voronin a interzis deputaților PCRM să ridice mâinile în sus pentru a vota demiterea guvernatorului BNM, deși l-au criticat destul de mult, iar piața valutară este, de câteva săptămâni, destul de instabilă, la fel cum este și piața bancară, atacată anul trecut de mai multe acțiuni raider.

Deși ieri pe ordinea de zi a Parlamentului nu a fost punctul cu privire la demiterea lui Drăguțanu, comunistul Voronin a ținut foarte mult să anunțe de la microfon că Drăguțanu nu va pleca niciodată din funcția sa cu votul comuniștilor. Parcă disperat, Voronin a anunțat că demiterea trebuie să fie din partea celor care l-au numit la BNM.

De ce Voronin a intervenit, pe neașteptate, să spună despre aceasta? A promis cuiva că nu va vota?

Acestea sunt niște întrebări la care trebuie de căutat răspuns. Probabil că și Mark Evghenci caută cum să răspundă la această întrebare sine însuși, apoi altora.

Declarația de ieri a lui Voronin a luat prin surprindere deputații comuniști, iar în rândul celor din teritoriu la fel ar putea să fie o enigmă, mai ales când, înainte de alegeri, comuniștii puteau să se răzbune pe guvernare și să ia scaunul moale de sub guvernator, așa cum a făcut AIE cu Talmaci, candidatul la care PCRM a ținut foarte mult, dar nu a făcut-o.

Intervenția lui Voronin, pe neașteptate, ar putea arăta o obligație către un lider politic, sau chiar către un partid întreg. La rândul ei, declarația liderului PCRM demonstrează careva promisiuni și garanții pentru cineva, precum și lipsa independenței PCRM de a mai decide ce să facă mai departe.

Ieri PCRM a înregistrat un minus în fața propriului electorat. O dependență de cineva din afara partidului, atârnarea de un lider politic care nu face parte din cercul comuniștilor influenți, nu servește nimic bun comuniștilor, ba chiar poate duce la ruperea rândurilor și plecarea masivă a oamenilor în alte partide de stânga.

După ziua de ieri să înțelegem că Voronin este dependent în luarea deciziilor politice? Are obligații către cineva și a început să devină o marionetă în mâinile cuiva?

Probabil că da, mai ales dacă luăm și ultimele declarațiile ale liderilor PCRM, privitor la дружественные связи cu actuala conducere.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii