Vlad Plahotniuc propune integrarea europeană stipulată în Constituție

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Sezonul politic de toana/ iarna debuteaza cu discursul de astazi a Presedintelui PD, Vlad Plahotniuc si a Premierului Filip.

E o pratica normala intro republica parlamentara,  ca seful pricipalului partid de guvernamint si seful Guvernului, sa vina cu un mesaj catre tara la inceput de sezon politic.

Domnul Plahotniuc a venit cu raspunsuri la mai multe intrebari si cu unele propuneri.

Astfel, dinsul a mentionat ca  fiind regretabil faptul ca presedintele Dodon a intors la reexaminare tocmai douasprezece legi si a propus ca Parlamentul sa  se convoace intro sedinta extraordinara si sa examineze aceste legi inca odata, astfel ca Presedintele sa fie obligat conform Constitutiei sa le promulge.
Speranta este ca Presedintele Dodon va ramine in cimpul constitutional si nu va merge pe mina unor radicali din partid, care ii propun sa boicoteze orice lege si sa nu semneze nimic.
Cel putin asta a dat de inteles ieri intrun interviu unei agentii rusesti.

Daca va incalca Constitutia si va bloca procesul legislativ, Parlamentul va avea dreptul constitutional sa suspende Presedintele.
Probabil, Kremlinul are un scenariu de destabilizare a RM si vor sa-l foloseasca pe Dodon ca declansator.
Constatam cu regret, ca Presedintele Dodon a devenit o problema si sursa de pericol national.
Daca mai are independenta in actiuni, Presedintele Dodon ar trebui sa revina in cimpul constitutional , sa-si indeplineasca obligatiunile, si sa astepte rezultatele alegerilor parlamentare, care vor arata directia tarii.

Presedintele PD, a venit si cu numele candidatului pentru functia de ministru al apararii.
Peste ceva timp Presedintele Dodon a anuntat public ca nu-l va numi pe Eugen Sturza in functia de ministru, nici prima, nici a doua oara.
Supararea domnului Dodon provine din faptul ca a dorit ca in aceasta functie sa fie numita vreo sluga de-a Kremlinului.
Insa in aceste conditii dificile, cind presedintele Dodon se opune deschis cursului de integrare europeana si cere denuntarea Acordului de Asociere cu UE, plus obstructioneaza activitatea Fortelor Armate, PSRM nu poate sa pretinda sa dicteze numirea unui ministru la aparare.

De asemenea Vlad Plahotniuc a propus modificarea Constitutiei prin introducerea referintei la integrarea europeana a RM.
Sunt convins ca aceasta modificare va avea intrun eventual referendum sustinerea majoritatii populatii a RM.
La sigur o inteleg si socialiastii, astazi nu exista alternativa la modernizarea si integrarea europeana a RM.

Astfel Vlad Plahotniuc a demonstrat ca astazi este liderul responsabil al principalului partid de guvernamint, care tine ferm directia corecta, cea a integrarii europene a tarii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii