Vlad Plahotniuc, Preşedintele Partidului Democrat le vine de hac celor cu legături si blaturi în justiție şi politic…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În data de 24 decembrie, în cadrul Congresului VIII ordinar al Partidului Democrat din Moldova, cu unanimitate de voturi, în calitate de Preşedinte a fost ales Vlad Plahotniuc. Apropo, important este că funcția a devenit vacantă după ce dl. Marian Lupu a anunțat că partidul are nevoie de un suflu nou, de un nou imbold şi din aceste considerente este necesar de a face o schimbare în condicerea de vârf a partidului.

 

Aceasta este o decizie fără precedent în istoria modernă a țării noastre când un Preşedinte a unui partid politic, aflat la guvernare, cu o majoritate stabilă în Parlament, îşi dă demisia. Este pentru prima oară când un politician dă dovadă de maturitate politică şi conştientizează că ziua de mâne a partidului depinde de deciziile luate astăzi. Aşa a fost în 2009 când Preşedintele de atunci al PDM, Dumitru Diacov, a înțeles că succesul echipei depinde în primul rând de Preşedinte. De el depinde viitorul nu doar a formațiunii politice, dar şi a aşteptărilor sutelor de mii de moldoveni ce au încrederea în această echipă, cu speranța la un trai decent. Diacov în 2009 a cedat preşedenția lui Lupu. La 7 ani de atunci, Preşedintele Lupu dă dovadă de înțelepciunea de care sunt lipsiți alți presedinți de partide care cer ca „ştampila” partidului să le fie pusă în sicriu şi propune în locul său ( după consultările cu Preşedinții oraganizațiilor raionale) un nou succesor.

 

În urma acestui Congres, PDM a devenit o echipă şi mai consolidată, şi mai puternică, cu convingerea fermă că NU PARTIDUL SERVEŞTE PREŞEDINTELE, CI PREŞEDINTELE SE DEDICĂ ECHIPEI. Cel puțin aceasta reiese din discursul pe care l-a ținut dl Plahotniuc în fața celor ce i-au acordat votul. Un discurs demn de un lider a celui mai valoros partid politic din Moldova.

 

V-a trece timpul şi Vlad Plahotniuc la rândul său va ceda funcția de Preşedinte a partidului în favoare altcuiva, dar pâna atunci va fi lider politic național, va moderniza partidul, va da un nou suflu clasei politice autoctone, va pune la respect pe cei cu „blaturi” şi legături în politic, îşi va asuma răspunderea în fața nu doar a echipei Partidului Democrat, ci şi a întregii țări. Până atunci va munci, aşa cum o face doar Vlad Plahotniuc.

 

Cei ce nu au urmârit discursul Preşedintelui Partidului Democrat din Moldova pot să accesze acest link – http://www.pdm.md/ro/noutati/stiri/discursul-noului-presedinte-al-pdm-vlad-plahotniuc-la-congresul-viii-al-formatiunii. Le recomand mai cu seamă să o facă cei ce se consideră „INTANGIBILI” şi cu legături şi blaturi prin sistemul judecătoresc şi politicieni. Important să înțeleagă că Preşedintele Partidului Democrat dacă promite, cu siguranță se ține de cuvânt…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole