Vlad Plahotniuc e GENIU. Ne spune chiar Baghirov…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În fiecare an de la 2010 încoace, cum se ajunge la data de 7 aprilie, în mass-media şi pe reţelile de socializare se pun în discuţie evenimentele din 7-8 aprilie 2009. Nu am să descriu ce s-a întâmplat, de cine au fost ele organizate sau cine a beneficiat din urma protestelor ce s-au transformat în violenţe. Am să încerc s discut despre consecinţele 7 aprilie şi cine încearcă să scoată dividende din nemulţumirea maselor chiar şi 7 ani de atunci.

Otto von Bismark foarte bine a punctat la acest subiect – Revoluţiile sunt gândite de genii, organizate de romanticii, ca pe final să beneficieze – canaliile…

Revolta din aprilie 2009, pe care unii au catalogat-o ca revoluţie nu este o excepţie. Cine la moment poate nega că 7 aprilie a început a fi pregătit încă cu doi ani înainte de către gaşca ce pierdea controlul asupra domeniilor cheie din această ţară. Cine e gaşca vă întrebaţi? O dată cu venirea la putere a lui Voronin în 2001, toţi cei ce au simţit gustul banilor uşori din haznaua statului, a bunurilor ce aparţin poporului ce pot fi vânfute pe bani de nimic, pamânturi gratise  şi multe alte beneficii de care profită cei de la putere, au început a pierde din influienţă. În aşa mod au ajuns să fie marjinalizaţi de PCRM şi persoanele din anturajul lui Voronin. Apariţia pe scena politică a lui Filat în 2007 a fost un semnal clar că societatea începe a fi pregătită pentru 2009. Cum v-or ajunge la putere ce-i ce au pus umărul la „apariţia” sindromului Filat era deja o chestiune de timp.

Natalia Morari a apărut chiar în ziua protestelor în fruntea coloanelor ROMANTICILOR. Ulterior am văzut, inclusiv prin poze şi legătura acesteia cu Eduard Baghirov un aşanumit „jurnalist” rus, cu misiuni şi obiective puse în faţa lui destul de tranşante. Arestarea acestuia cu siguranţă nu s-a făcut fără a avea la bază ceva dovezi şi bănuieli la capitolul implicării lui Baghirov în organizarea protestelor violente din 7 aprilie 2009. Toată gloata protestatară era deja pregătită să devină „făuritorii” unei noi Republica Moldova, a Moldovei fără Voronin, Moldova fără comunişti. Zombarea acestora s-a făcut la nivel subconştient, ceea ce a permis transformarea masei protestare în carne de tun. Apoi a urmat „operaţiunea” serviciilor secrete ruse sau mai bine zis a agenturii FSB-lui din Moldova de eliberare din arest cu ulterioara evacuare a lui Baghirov din Moldova. Diferitre încercări de a găsi pe cine să fie dată vina pentru dezastrul din 7 aprilie etc.

Anul acesta avem ceva nou şi chiar în premieră. Eduard Baghirov (amicul Nataliei Morari) a oferit un interviu vast unui portal chipurile de investigaţie şi luptă cu coruţia, care imediat a fost tirajat de toată presa filato-lucinschii-ţopistă. Toţi ca la acomandă au venit cu ştirea bombă – Vlad Plahotniuc ar fi cel ce a organizat revoltele din 7 aprilie. Altceva din interviul acestuia nu mai contează. Nu este semnificativ faptul că Baghirov recunoaşte că a evadat, că Filat l-a ţinut închis, că ex-premierul arestat stă în aceiaşi celulă în care a fost ţinut el şi consideră că e corect şi multe altele. Ei au găsit punctul cheie a intervioului şi-l titajază. De ce o fac oare? Din ce cauză Plahotniuc este prezentat ca organizatorul protestelor din aprilie 2009?

La prima vedere aplicarea clişeului de GENIU anume lui Vlad Plahotniuc după cum a remarcat şi Otto vov Bismark şi cea de „eliberator” a Moldovei de „jugul” comunist a lui Voronin, anume de către gaşca jurnaliştilor lui Filat este cel puţin stranie. În primii ani de după 2009, Filat era venerat pentru faptul că a scos Moldova de sub dominaţia lui Voronin. Aceasta se făcea din cauză că poporul era în euforie. Toţi vorbeau de eurointegrare, despre un nou suflu în politicul din Moldova, despre protestele tinerilor etc. Dar de fapt la momentul dat oamenii simpli DETESTĂ protestele din 2009 şi consideră că protestele din 7 aprilie 2009 a fost folosite de nişte canalii pentru a ajunge la putere. Dezastrul la care a fost adusă ţară pe perioada guvernării PLDM ce a deţinut cele mai importante ministere în Guvern, a ţinut sub control toate fluxurile financiare din ţară, cele mai bănoase domenii la fel controlate de PLDM şi Filat personal, cu o treime de deputaţi în Parlament etc, nu poate fi catalogată ca un succes a revoluţiei din 2009. Mai degrabă este un eşec şi o gafă a „romanticilor” ce au participat la „detronarea” lui Voronin. Din aceste considerente este oportun ca să fie aplicat clişeul de organizator al revoltelor anume lui Plahotniuc. Cine în această ţară e vinovat de toate – evident Plahotniuc. Interesant cum de Plahotniuc nu se face vinovat de independenţa Republicii Moldova, poporul doar trăia bine pe vremea sovieticilor?

Pe final. Dacă e să parafrazăm ceea ce a spus marele Bismark şi să o acomodăm la Republica Moldova atunci putem spune aşa – Vlad Plahotniuc e GENIU, tinerii din această ţară aşa şi au rămas romantici, iar Filat şi gaşca sunt nişte canalii. Timpul le pune pe toate la locurile lor…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole