Vlad Plahotniuc îi alimentează pe toți!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vlad Plahotniuc îi alimentează pe toți! N-ați observat? – Ok. Încercați să vă imaginați doar pentru o clipă că numele Vlad Plahotniuc nu există și nici nu a existat în viața politică din Republica Moldova. Cum o vedeți? Mie mi se arată ceva foaarte sumbru. Recunosc desigur că nici acum nu-i ”ice”, dar măcar cei care au furat ca scăpații sunt la dubă și sistemul financiar-bancar este departe de labele agenturii rusești.  Dar acesta-i deja alt subiect.

Unioniștii în unison cu socialiștii profită unul pe seama politicii agresive a celorlalți, uniri/dezuniri, nevoi, dar nu există acuma vreun la Chișinău nici un lider politic care nu nu ar încerca să câștige puncte electorale asumându-și o lupta contra lui Vlad Plahotnniuc și a Partidului Democrat! Ești unionist? – Plahotniuc te împiedică. Ești pro-rus? – Tot Plahotniuc. Ești pro-european? – Tot Plahotniuc îți stă în cale… Și dacă pe pro-ruși îi înțeleg, că rușii nu și-au luat așa palme la Chișinău niciodată până la venirea lui Plahotniuc, atunci pe unioniști și pro-europeni chiar nu-i înțeleg. Parcă ce ar fi? Integrarea europeană continuă, Moldova n-a falimentat după furtul miliardului. Se mai majorează o pensie, un salariu ceva. Puțin dar, e ceva totuși! Contrar prorocirilor de la începutul anului 2016 despre incapacitate de plată. Cum se spune: omului poți să-i iai cu de-a sila, dar să-i dai, mai ales minte, nu poți!

Și precum am mai scris, unii stau foarte prost la capitolul informării. Și pe câte greble a călcat moldoveanul, tot nu se învață că: cei care-ți spun că un politician este rău, tot politică face, deci are un interes. Precum și cei care manipulând ei înșiși opinia publică, acuză pe cineva că distrage cetățenii de la probleme mai serioase. De câte ori a acuzat Maia Sandu vreun judecător în timp ce era ministru? De câte ori a criticat administrația pentru problema gunoiului? De câte ori și-a bătut capul Slusari de agricultori pe timp ce Caravita lui Filat înflorea iar insul care le păzea cârnațul în cortul lui Năstase umbla vesel cu mașina de servici de la poștă pe dealuri zicând că e finul lui Filat prostind lumea să lucreze pentru aceeași Caravita? Nu mai zic de cei care au apărut în politică peste noapte, și în general lupta contra lui Plahotniuc este unica lor prerogativă electorala. Fără nici un plan de țară sau alternative ca să propuna oamenilor. O lupta cu ”Morile de Vânt” o numesc eu. Gen: să-l dăm jos pe Plahotniuc, dar apoi măcar să ardă tot. Nu mă tentează ca pe alegător o asemenea perspectivă dacă sincer.

Ideea la care am vrut să ajung este una foarte simplă. Nu vă faceți idoli, mai ales politicieni. Care nu ar fi el, cât de virgin nu ar fi prezentat – acesta este politician și face politică. Niciodată un politician n-a avut interesul ca cetățenii să înțeleagă tot! Și dacă nu te informezi tu singur, nimeni n-are să o facă pentru tine. În politică sunt aceeași oameni imperfecți ca și noi, doar că ei mai sunt și obligați să cerșească votul o dată la 4 ani. Aveți în vedere asta și faptul că orice tehnologie politică de manipulare a maselor devine inutilă în fața unui cetățean informat, care nu permite să gândească televizorul pentru el, dar gândește cu propriul creieraș!

Pace 😉

Comentarii