Vlad Filat: Să nu veniți la negocieri cu PRECONDIȚII, că venim noi !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce Partidul Democrat și-a convocat Consiliul Național Politic pentru a decide ce pași urmează să facă partidul în viitorul apropiat și cum să fie depășită criza politică pe care a generat-o ex-premierul Filat, denunțînd Acordul AIE pe diabolicul 13.13 culmea și ora 13, ieri și PLDM a desfășurat ședința CNP.

După ședință Filat a declarat pentru presă că: „Pentru a continua parcursul democratic, partidele nu trebuie sa vina la negocieri cu PRECONDITII, fără abordări ultimative și avînd un scop bine determinant, asigurarea unei guvernări eficiente pentru Republica Moldova.”

Dar oare ce a hotărît ieri Consiliul Național Politic PLDM (doar Vlad Filat Premier) nu este o PRECONDIȚIE ? Dacă PDM și PL au poziții gen „dacă … atunci”  fiind clar dispuși să discute și probabilitatea unui Guvern Filat 3,în anumite condiții, ăștia de la PLDM ne spun tranșant că doar Filat este cel care să ocupe funcția de premier, în caz contrar tot ei amenință că vor genera alegeri anticipate. Cum să mai ceară Filat susținerea poporului, să-l voteze, să ne unim cu toții pentru binele comun, dacă el nu poate trece de ambițiile personale, de frustrările personale, crezînt probabil că s-a născut pentru a fi prim-ministru.

Ori crede PLDM că poate fi constituit un nou guvern, eficient, cu același Balițchi la Vamă, același Negruță la Finanțe, același Usatîi la Sănătate, un alt Colea Vicol la FISC, ori același Recean la MAI ? Ori din nou Filat prim-ministru ? Poate îi convin lui asemenea colegi (supuși de fapt), Republicii Moldova însă nu.

În aceste condiții, cum i se dezleagă gura ex-lui Filat, pentru a ne povesti despre eficiență și transparență în actul guvernării? Eu defapt nu-i mai înțeleg pe ei de ce caută să strîngă cioburile vasului stricat de ei. Care a fost oare logica lui Filat cînd a denunțat Acordul AIE? Că va face totul cioburi, apoi el ca un adevărat salvator al națiunii, va strînge ciob cu ciob și va reface AIE, cu același PL și PDM, care mai declara ex-ul Filat că sunt mai „răi” decît comuniștii ?

Eu de exemplu nu mai cred în poveștile lui Filat și cred că ceea ce au făcut ei ieri, nu a fost decît un show păcătos, pentru a ne arăta chipurile dorința de a depăși criza politică, de formare a unui nou Guvern cu aceeași exponenți însă, corupți pînă în măduva oaselor.

P.S.
Nu aș vrea să cred, că pentru ași încînta șăfu’, supușii din PLDM l-au asigurat pe Filat că în caz de anticipate, partidul lui ar acumula 50 %, iar ceea ce vor ei acum, este să generze alegeri și să învinuiască „răii” din PDM și PL.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole