Vlad Filat: Porcul în ajun se îngraşă !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, 7 martie, a avut loc ultima şedinţă a Guvernului Republicii Moldova. Probabil că s-a dorit să fie o şedinţă mai lucrativă ca de obicei, însă după specificul fostului premier Vlad Filat, a fost o şedinţă foarte populistă. Ori cum sunt deprinşii unii să lucreze la noi, doar în ajunuri, şedinţa de ieri a fost de îngrăşat porcii…

Un adevărat record a fost şi numărul de proiecte votate de Guvern, tocmai 50 la număr. Însă cred că din cauza grabei, a populismului acele proiecte au trecut toate etapele necesare şi din acest motiv ridică mai multe semne de întrebare. De exemplu, s-au alocat 200 milioane lei din bugetul statului pentru BEM, unde avem o situaţie încă neclară ! Sau defapt asta şi se doreşte, să nu mai aflăm cine se face vinovat de situaţia în care s-a pomenit Banca de Economii.

Ce  ţine de pensii. A stat mult timp, undeva pe rafturile din Guvern, plin de praf deja, acel proiect de lege privind indexarea pensiilor, propus de Partidul Democrat din Moldova. Însă nu era timp pînă ieri de pensii, nu era timp de soluţionat problemele cetăţenilor, pentru că alt ceva era mai important, ce maşină de exemplu să-şi cumpere „şăfii” alt de Vicol de exemplu. Ieri însă, la ultima şedinţă, s-a hotărît ca pensiile să fie majorate cu 15 %, o majorare mai mare decît se precpniza anterior. Dar întrebarea este, în condiţiile în care nu mai avem Guvern, pe o perioadă de timp nedeterminată, cine îşi asumă responsabilitatea că pensiile vor fi majorate ?  E clar că a fost din nou o acţiune de PR al Guvernului Filat, un start al campaniei pentru alegeri anticipate.

Vreau să cred că în două săptămîni vom avea un nou Guvern, nu ştiu dacă va fi sau nu Vlad Filat prim-ministru, dar important este ca pe viitor, miniştrii şi prim-miniştrii să înveţe un lucru: Nu există prima şi ultima şedinţă de Guvern ! Întreg cabinetul de miniştri ar trebui să depună maxim efort tot timpul, iar lucrurile începute de către un Guvern, să aibă continuitate în Guvernul următor.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole