Vlad Filat nu vrea să fie atacat în campania electorală

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele PLDM a acordat un interviu pentru Radio Europa Liberă, după revenirea de la București. Întrebat dacă vrea ca după alegeri să fie tot această Alianță, fostul premier, demis pentru presupuse acte de corupție, a menționat că vrea o campanie în care să nu fie atacat, iar colegii de alianță să nu caute motive de ceartă și să nu lanseze fel de fel de acuzații. „Eu tare sper că noi vom avea cu toții rațiunea necesară ca în acest scrutin electoral să ne concentrăm în a comunica cu oamenii și în a propune soluții pentru ca problemele cu care se confruntă ei să fie rezolvate, nu în lansarea de atacuri reciproce pentru că, în funcție de comportamentul nostru în campanie, vom avea și votul oamenilor. Deci, eu sunt absolut sigur că noi, mă refer la partidele care sunt în coaliția de guvernare, vom avea capacitatea necesară pentru ca să ne prezentăm în fața oamenilor în cadrul unei campanii civilizate și cu soluții pentru problemele cu care ei se confruntă.”, a spus Filat în cadrul interviului pentru Radio Europa Liberă, citat de Ziarul Național.

Înainte de alegeri, Vlad Filat face un apel către toți colegii de la guvernare ca următoarea campanie să fie civilizată. Acest apel a fost și în 2010, însă toată perioada electorală s-a lăsat cu multă ceartă și fățărnicie.

Va fi liniște și pace în campanie sau nu?

Mai degrabă nu va fi, iar apelul lansat de Filat este mai mut a disperare, pentru că știe ce slăbiciuni are și unde vor lovi concurenții. Principalele lovituri vor fi sub centură, în ceea că Filat a fost demis pentru trafic de influență și careva presupuse fapte de corupție. Este un vot al Parlamentului și este un răspuns de la CEDO. Hotărârile luate în Moldova, de demisie, de desemnare, apoi de anulate a desemnării, toate sunt împotriva lui Filat și probabil vor fi principalele arme în campania ce vine. Promisiunile făcute de PLDM și nerealizate vor fi armele secundare, pe locul doi, dar deloc neglijate.

Citiți și: Cum și-a suflat Filat nasul în plăcinta lui Leancă

 

Filat vine acum, înainte de o nouă competiție electorală, cerând ca liderii celorlalte partide să fie „cuminți” cu el, pentru că el se mai vrea la guvernare și că „PLDM ar fi de fapt șansa Moldovei”. Abordarea aceasta a lui Filat este incorect. Este o stângăcie să ceri concurenților electorali să fii lăsat în pace. Păi, dacă ar fi așa, atunci pentru ce concurență electorală și pentru ce planuri de victorie pentru alte partide? Fiecare partid dorește să câștige în campania electorală tot mai multe voturi și locuri în Parlament, pentru că de numărul de locuri depinde numărul de ministere și de alte funcții importante.  Filat chiar crede că cineva este gata să tacă în campanie ca PLDM să nu piardă mai multe locuri și ministere? Filat visează?

Ce ține de șansă, PLDM nici pe departe nu este șansa Moldovei! Moldova are nevoie de altceva!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii