Vlad Filat – între curaj și lașitate !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi, foarte mulți dintre cetățenii Republicii Moldova,  foștii colegi de Alianță a prim-ministrului (încă) , speră că Vlad Filat va avea curajul să recunoască că a greșit și va demisiona. Azi se dorește a crede că interesele naționale vor fi întradevăr mai presus decît ambițiile personale și interesele înguste de partid, iar prin demisia sa, Filat va mai da o șansă țării noastre, criza politică va fi depășită, alegerile anticipate evitate, și liderii fostei AIE se vor așeza la masa de negocieri, pentru a semna un nou acord, care să presupună în primul rînd depolitizarea instituțiilor de forță: MAI, CEC, CC, FISC, PG, VAMĂ.

Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece și să ne amintim că noi trăim în Moldova, unde sunt posibile foarte multe lucruri, inclusiv să guvernezi țara prin telefon și să conduci FISC-ul de după gratii ! Din acest motiv sunt sigur că Filat nu va demisiona. El nu a avut curajul să-l demită pe un banal Colea Vicol, de unde să aibă curajul să demisioneze ?

Purtătorul de cuvînt al premierului, domnul Valeriu Streleț, nu o dată a declarat pentru presă că Filat a ajuns prim-ministru în urma voturilor a mii de cetățeni. O declarație absurdă, ca majoritatea de alt fel. De parcă cetățenii au votat ca Filat să fie prim-ministru iar Nicolae Vicol șăf la FISC. Probabil membrii PLDM, cred că Filat poate fi veșnic prim-ministru, iar ei pot veșnic să fure banii statului, pentru ași cumpăra mașini beton și case de milioane. Iar pentru acest „nobil” scop, unii sunt gata chiar să trîntească oamenii cu capul de pereți ori de asfalt.

Un blogger român, Andrei Ciubotaru, scria într-un articol despre Lașitatea Masculină,  că o mare problemă a lașității masculine este graba cu care un bărbat se victimizează. Dacă este să analizăm acum comportamentul lui Filat, atunci îi dăm dreptate bloggerului. Bărbatul-victimă-în-serie este acel copil bine intenționat pe care – vai! – nimeni nu îl înțelege și căruia nimeni nu-i acordă respect. Aceeași victimă – căreia cu greu îi putem spune bărbat. Exact acel copil bine intenționat este al vostru Vlad Filat, zilnic ne spune că el are numai scopuri nobile, că dorește doar binele țării, că depune eforturi maxime pentru ca Moldova să devină parte componentă a Uniunii Europene, iar pentru rezolvarea confluctului Transnistrian, este gata să zboare și pe lună. Doar că este o singură problemă, nu este susținut de colegii de alianță.

Nu știu ce gînduri are acum Filat, nici nu mă interesează, dar știu că de acțiunile întreprinse de el acum, depinde soarta Republicii Moldova. Cheia este la el în mînă: deschide ușa către viitor, sau ne trimite în trecut !

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole