Vlad Filat – divorț de ochii lumii sau strategie de furat?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am tot asistat în ultimul timp la noutăți „șocante” că familia Filat divorțează, cu comentarii de babe proaste ghicitoare în stele și jurnaliști ce se bagă în chiloții celor vizați.

Un gînd îmi veni pe care vreau să-l împărtășesc cu voi, un scenariu SF, dar foarte apropiat de realitățile țării noastre.

Se știe foarte bine, s-a tot vorbit nu o dată, despre afacerile de tip mafiot care se derulează în Republica Moldova și sînt „krîșuite”  direct din cabinetul prim-ministrului.

Contrabanda și alte nelegiuiri ce se întîmplă la vamă, împreună cu tot felul de angajați prinși cu mîța în sac la hotar, care ulterior se dovedeau a fi membrii partidului cu drapel de culoarea dolarilor – este o realitate binecunoscută pentru toți.

Zic cîinii turbați că feciorașul lui Vova a scris recent pe odnoklassniki (sau facebook) că profesia pe care o visează e cea de miliardar.

Dacă încercăm să căutăm o posibilă legătură între ultimele două idei, ușor găsim soluția (a lui Filat, nu a lui Dodon).

Divorțul în Moldova înseamnă că cei doi care mai devreme erau soț și soție nu mai au juridic nici o legătură. Deși de facto nimic nu-i împiedică să fie împreună.

Cred că e clar încotro trag firul: cuplul Filat a divorțat nu din cauza tiraniei în familie, nu din cauza impotenței (evident, politice) a celui mai prim ministru și nici din cauza Angelei. Divorțul lor nu e nimic altceva decît încă o schemă pusă la cale de regele țigărilor pentru a pune în gestiune bună banii moldovenilor prostiți și a „partenerilor” străini generoși cu slugile sale. Iar divorțul formal este doar o „evaziune” juridică.

Doamna Sanda Filat poate sta liniștită în Elveția ei, la fel și tînărul viitor miliardar, căci soțul și tăticul lor le poartă și își poartă de grijă.

Știți, probabil, că cea mai bogată femeie din Rusia – Elena Baturina, e soția fostului primar de Moscova, Iurii Lujkov. Cred că e evident cum a reușit asemenea performanță și cum se gestionează fluxul de bani din sfera administrativă în conturile bancare familiale.

Va avea și familia Filat o asemenea „poveste de dragoste”? Să vedem…

sursa

PS (comentariu de la un prieten): prin anii ’80 divorțau să poată cîștiga apartamente, acu divorțează să poată ascunde mai ușor banii furați.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Oleg Burcă

Oleg Burcă

Chimist nerealizat, informatician cu vocație pedagogică. Extremist, căci în timpurile vitrege pe care le trăim, orice activitate ce depășește consumul grăunțelor explodate în fața tembelizatorului este extremism. Detest superficialitatea și indif...

Ultimele articole