Vlad Filat finanţatorul grupului Petrenco…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Chipurile la moment, închisorile Republicii Moldova sunt pline cu arestanţi „politici”, dacă să-l credem pe Filat. Începând cu Petrenco şi grupul acestuia, şi finalizând cu Filat şi familia lui. Primii care au ajuns cu cătuşe la mâni au fost cei din aşanumitul ANTIFA a grupului Petrenco. Dacă vă aduceţi aminte, anume ei, în data de 6 septembrie au afectuat o tentativă de a întra cu forţa în sediul Procuraturii Generale. S-a întâmplat aceasta anume în ziua când Platforma DA împreună cu PLDM-ul au adus în PMAN 25-30 mii de oameni numind-o Marea Adunare Naţională, folosind-o ulterior ca acţiune de promovare şi formare a unui nou partid politic. La acel protest din faţa Procuraturii Generale, poliţiştii au găsit asupra lor lanţuri de fier şi alte obiecte ce nu au nici o tangenţă cu protestele paşnice. Încă atunci am presupus că grupul Petrenco a fost parte componentă a unui scenariu de lovitură de stat în data de 6 septembrie. Dacă Petrenco ocupa Procuratura, aceasta trebuia să fie un semnal pentru mulţimea din PMAN pentru a devasta Guvernul şi alte instituţii ale statului, în aşa mod să fie organizată o revoluţie în Moldova. Scenariul acestora a fost dejucat şi preîntâmpinat, iar cei ce au avut intenţia de a ocupa şi vandaliza sediul Procuraturii Generale, la moment stau închişi după merite.

Faptul că Petrenco şi Platforma DA ave-au un centru unic de comandă, era clar încă atunci. Dacă vă aduceţi aminte, chiar şi Igor Boţan a avut o întrevedere cu Grigore Petrenco în ajunul datei de 6 septembrie.

Boţan şi Petrenco

Evident că orice acţiune politică şi protestară necesită şi suport financiar. Finanţarea vine exclusiv de la persoanele cointeresate în anumite provocări, proteste sau acţiuni îndreptate împotriva cuiva. În cazul lui Petrenco este clar împotriva cui protesta, iată cu beneficiarul e puţin mai complicat, dar nu şi imposibil de a-l identifica. S-ar potrivi – Cherche La Femme, o expresie folosită atunci când ceva nu se leagă sau este ceva la mijloc, exact şi în cazul dat.

Eu sunt convins că finanţatorul proiectului Petrenco, a protestelor şi încercării de a destabiliza situaţia în ţară prin intermediul ANTIFA-lui – este Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat din Moldova, ce la moment se află în arest în Penitenciarul nr. 13, învinuit de furtul a miliardelor din Banca de Economii.

Cel puţin aceasta putem concluziona şi reiesă dintr-o discuţie pe o reţea de socializare cu participarea tatălui lui Mihail Amerberg (grupul Petrenco).

Maia laguta

tatăl lui Mihail Amerberg

În postarea dată, Mihail Amerberg, tatăl lui Mihail Amerberg, ironizează pe seamă presupunerii dnei Maia Laguta că, până la urmă în calitate de Prim-ministru v-a fi ales Vlad Plahotniuc. Dl. Amerberg consideră că de aceasta se v-a „bucura” nespus chiar şi Grigore Petrenco sau cum î-l numeşte el Petruşca. Tatăl „arestantului” politic Amerberg, cunoascând situaţia destul de bine, se plânge că Petruşca nu mai plăteşte „leafa” celor ce stă închis alături de dânsul, în aşa mod familiile acestora au ajuns în prag de foame. Mai apoi dl Amerberg seniorul, ne informează că într-o discuţie dintre soţia lui Grigore Petrenco şi cea a lui Mihai Amerberg Jr., ultima a fost informată că BANI NU MAI SUNT. Dânsul intuieşte că, situaţia dată ar putea fi la toate familiile grupului Petrenco, ce au fost amăgiţi şi „traşi în ţeapă” de naţional-bolşevicul Grigore Petrenco.

În toată discuţia dată este interesant încă un detaliu. Discuţia dintre soţiile deţinuţilor „politici”, a avut loc cu 2 luni în urmă. Astăzi avem data de 23 octombrie. Două luni în urmă se primeşte 23 octombrie, plus-minus. Ce a putut să se întâmple în acea perioadă, ca consecinţă să fie stoparea finanţării grupului Petrenco?

Stimaţi prieteni şi mai puţin prieteni, în data de 15 octombrie 2015 a fost arestat însuşi Vlad Filat. Aşa dar, la doar o săptămână de la arestul lui Filat, Lilia Petrenco anunţa pe toţi că bani nu mai sunt. Evident că Filat deja are alte probleme nu mai puţin costisitoare, partidul duce lipsă de bani, ba chiar şi posturile TV, radio şi portalurile de ştiri necesită finanţare în perioadă de criză. Fiecare dintre dânşii sunt lăsaţi la „autofinaţare”. Petrenco şi grupul acestuia, nu sunt excepţie – ei au fost trecuţi pe cont propriu. Fiecare cu a măsâi. S-a închis banca sau mai bine zis a fost închis finanţatorul...

Volens nolens, dar viaţa bate filmul. Şi cât de mult nu s-ar dori de a vuala o acţiune sau alta, interesul sau dezinteresul faţă de cineva/ceva, dacă nu astăzi, atunci mâne sau poimâne, adevărul v-a ieşi la suprafaţă. Doreşte Filat sau nu, le consideră el aberaţii sau nu, este mai puţin important. În toată istoria asta, cert este faptul că pentru mendrele bolnăvicioase a lui Filat, la moment suferă familiile celor ce au mers la încălcarea normelor legale crezând în sinceritatea lui Grigore Petrenco.

Mesajul tatălui lui Mihai Amerberg, în primul rând trebuie să-i pună în gardă pe cei ce astăzi cred în nişte idealuri la fel promovate în interesul exclusiv a lui Filat şi gaşca.

– Stimaţi compatrioţi, nu încălcaţi legea în interesul celui ce s-a crezut împărat, verde împărat. Din păcate până la urmă au de suferit familiile DVS. Iubiţivă apropiaţi şi nicidecum escrocii şi profitorii…

P.S. Chiar şi fiind în detenţie, Vlad Filat îşi face griji pentru Grigore Petrenco – Cu Petrenco am fost oponenți și încă suntem, dar ce i se întâmplă este inadmisibil. Aşa că aştept comentariile usturătoare…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole