Vlad Filat, al vostru hoț de idei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri Dorin Chirtoacă, la prezentarea raportului său, a spus că Filat fură multe dar asta nu-l prea ajută.

Mai multe surse media au interpretat declarațiile lui Chirtoacă ca fiind ceva legat de Aerobank, însă liberalul a avut altceva în vedere. Acesta s-a referit la ceea că Filat de multe ori copie câte ceva, sau mai bine zis fură idei, pentru a se promova pe el sau pe candidatul său, însă cu toate acestea nu are succes.

Astăzi de dimineață am pus pe YouTube să ascult din nou câteva spoturi avute de PLDM în campaniile electorale precedente. Unul din cele ascultate este ”E dimineață din nou în Moldova”. L-am ascultat și pe cel din electorala pentru primăria Chișinău, prin care a fost promovat Victor Bodiu.

În toate cazurile am observat idei furate de la alții. Despre spotul din alegerile locale din 5 iunie 2011 nu știu dacă trebuie să adăugăm multe. Toți știu că a fost plagiat. Iată ce a scris UNIMEDIA cu referire la aceasta: „PLDM a lansat ieri după masă un nou spot electoral pentru alegerile locale din 5 iunie. Aceasta este realizat în format Full HD, iar costul realizării acestuia nu pare să fie unul mic. Coincidență sau nu, scenariul, dar și textul se aseamnă izbitor cu spotul electoral al fostului președinte american, Ronald Reagan, realizat în campania electorală din 1984” (video și știtea vedeți aici).

Tot aici trebuie să ne amintim și despre imnul PLDM la care melodia este de fapt de la desenul animat “Madagascar”. Despre asta a scris și ProTV Chișinău pe când Filat încă nu achita știri politice difuzate înainte de ora 20.00.

Acum, înainte de alegerile din toamnă, Filat s-a gândit să mai fure ceva idei de peste Ocean. A luat sloganul lui Obama – Forward (video) și PLDM și-a lansat astfel al lor ”Înainte, nu înapoi”.

Cineva a încercat să ne spună că de fapt nimic nu s-a furat, dar s-a împrumutat, ceea ce nu este o problemă. Însă, dacă vedem că cineva nu are nici imaginație, cum naiba să ne conducă niște plagiatori?

Sau are cineva de gând să copie și unele forme de dezvoltare de prin Congo, ori din altă parte?

Deci știm deja că Al vostru Vlad Filat este și un bun plagiator, iar Chirtoacă a avut dreptate în acest sens, că hoția asta nu-l ajută la nimic.

Moldova, înainte, că înainte PLDM nu era!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii