Viza Discordiei (și ca PS, offline cu bloggeri)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Unii vor apartamente cu trei camere, alții vor mașină cu airbag și euro-reparație. Iar unii vor să nu mai existe vize, și nici cozi pentru vize, și timp pierdut prin ambasade și notariate.

Acum putem să ne ducem fără vize doar în CSI, Andorra și San Marino, Samoa, Bahame, Malaezia, Haiti, Fiji, Barbados și câteva insulițe. Câți moldoveni au fost prin insulele astea, nu știu.

Dar știu că recent cineva se plângea pe Facebook că lucrează într-o misiune diplomatică de opt ani. Are zeci de vize în pașaport, unele cu termen chiar de 10 ani. Centrul Comun de vize i-a eliberat viză Schengen doar pentru zece zile. Și mai spunea că în ritmul acesta de liberalizare a vizelor, moldovenii vor trece mai repede pașapoarte românești și bulgărești.

Pentru a rezolva aceste probleme Ministerul de Afacerilor Externe lucrează asupra acordului de liberalizare a vizelor cu Uniunea Europeană. La sfârșitul lui august a avut loc o rundă de negocieri, și alta se așteaptă a fi în octombrie la Bruxelles. Se luptă pentru ca mai mulți oameni să poată obține vize cu termen mai lung, fără a prezenta un șir enorm de acte și ca vizele să fie fără taxă. Iar pe termen lung să călătorim fără vize în UE.

Continuare pe Bloguvern. De asemenea să vă înscrieți la offline-ul cu bloggeri de mâine, 28 septembrie, tot pe Bloguvern.

Călătorii frumoase, cu drag, Acasă la Fluturaș.

Comentarii