Viză către Moldova, indiferent de vârstă, sex, religie sau orientare sexuală

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Uneori mă gândesc că noi, Moldovenii, suntem niște persoane foarte alintate. Ne plângem de la fiece fleac, că este rău în țară, că nimeni nu face nimic pentru a schimba situația. Chiar și eu mă plângeam odată cu cât chin și amar poți obține o viză, în ce rânduri interminabile trebuie să stai la Chișinău. Sau și mai rău – pentru a obține o viză, în unele cazuri, trebuie să te duci hăt departe, la Kiev sau la București.

Viză pentru Columbia

Eu am o prietenă. O cheamă Margarita și este din Columbia. Ne-am cunoscut acum doi ani, pe când străbăteam în lung și-n lat Statele Unite ale Americii. A trecut ceva timp de atunci și, după cum este și normal, ni s-a făcut dor unul de altul.

Eu, moldovean din fire, am căutat unde aș putea să-mi fac viză pentru Columbia. Am găsit multe ambasade ale Columbiei în Europa. Cea mai apropiată fiind în Polonia (și viză pentru Polonia nu e greu de deschis). Am calculat eu cât am calculat și,  într-un final, i-am sugerat Margaritei că ar fi minunat dacă ar veni ea în Moldova. Așa va putea să vadă o țară minunată, cu oameni mărinimoși, harnici și bravi. Plus că am mai auzit niște  zvonuri, precum că cei din Columbia nu prea înghit  moldovenii, din cauza unei fete care le-a împânzit orașul cu bilboarduri cu chipul ei. Viza pentru Columbia costă undeva între 30-75 $.

Între timp, am mai tras cu ochiul spre țările pentru care nu ne trebuie viză. Am văzut că aş putea trage o fugă până în Ecuador, ca s-o văd acolo pe Margarita. Ar fi fain, dar în cazul ăsta nici eu nu aş vedea țara ei, nici ea nu va vedea țara mea.

În noul an nici pentru Turcia nu ne va trebui viză.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii