VISUL LUI PUTIN

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prezenţa preşedintelui Federaţiei Ruse la aniversarea celor şapte decenii trecute de la debarcarea aliaţilor, pe plajele din Normandia, a reflectat dorinţa de a menţine bunele relaţii cu omologul francez, Francois Hollande, de a atenua dificultăţile de comunicare cu preşedintele american, Barack Obama, de a avea un nou dialog, faţă în faţă, cu aliata informală, dar reală, Angela Merkel, cancelarul Germaniei şi de a folosi ocazia unui prim schimb de replici, cu omologul ucrainean, Petro Poroşenko.

Angela Merkel, pe post de intermediar, între preşedintele Ucrainei – care îl priveşte semnificativ pe Vladimir Putin – şi şeful statului rus. Translatorul din dreapta imaginii este atent la cuvintele cancelarului Germaniei, într-un moment de tăcere marcat de o vizibilă tensiune, acum diplomatică.

În acelaşi timp, numai naivii ar putea crede că invitatul preşedintelui Franţei ar fi renunţat, fie şi pentru moment, la un proiect grandios, istoric, conturat în imaginile inserate mai jos:

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole