Virusul Năstase i-a afectat grav pe Durbală și Cheianu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am oboist să repet sintagma că “…și atunci cînd credeam că nu mă va mai mira nimic mai mult…” raportată la toată gașca oligarhilor fugari Țopa. Cel mai neobosit furnizor de exemple vii e, incontestabil, Andrei Năstase. Fără deminitate și adevăr. Nici nu a clipit din ochi cînd și-a folosit mama pentru a spăla bani și a-I pune în cîrcă imobile. A chemat oamenii în PIața Marii Adunări Naționale pe ger, iar singur se odihena în aceeași perioadă în Spania la călduț. Nu obosește să vorbească despre poporul sărac, singur avînd peste ZECE immobile în Europa și în Republica Moldova. Nemaivorind de faptul că declară isteric că misiunea sa e să lupte cu oligarhii, dar o face, pe cît de straniu ar fi, pe banii oligarhilor fugare Țopa. Care nu s-au sfiit, la răndul lor, să facă traffic de arme și droguri, să secgestreze persoane pentru a le lua avuția, să organizeze atacuri raider la proprietăți de stat.

Și de fiecare dată, neobosit la laude, alături de Năstase și gașca, s-a aflat Jurnal tv. Care a despicat în mii de bucăți paiul din ochii oricui, uitînd de bîrna criminal-oligarhică din proprii ochi. Jurnal tv, care strigă despre limitarea accesului la informații și presiuni din partea oficialior, în timp ce mediatizează doar ce-și doresc ei și îi numesc pe toți la dreapta și la stînga idioți și imbecili.

Ne-am cam deprins deja cu existența realității paralele, marcă Jurnal tv. Dar și aici, Jurnal tv a reușit să facu un pas mai departe. Pentru a lovi în oponenții stăpînilor săi, au folosit chiar și moartea unui erou.

De la pamflet, la blasfemie! CRITICI DURE la adresa Jurnal TV pentru reportajul satiric despre eroul Ivan Nogailîc, scrie azi presa de peste Prut.

www.publika.md scrie că reportajul satiric difuzat în cadrul emisiunii „Ora de ras” de la Jurnal TV despre eroul Ivan Nogailîc căzut la datorie, încalcă orice normă deontologicădar şi de bun simţ. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară. Aceştia au mai declarat că este inadmisibil să fie folosită suferinţa unei familii pentru răfueli politice.

„M-am tot pus în situaţia acestei doamne, acestei văduve, doamana Nogailîc. Cam cum ar privi ea ştirile de la acest post apocaliptic. Trebuie să spunem că suntem în faţa unui trust media apocaliptic Am scăpat de nit 1 şi am dat de nit 2. A cărui limbă română e ca o mitralieră calaşnicov. Aşa nu se poate”, a mărturisit scriitorul Traian Vasilcău.

„Libertatea de exprimare este bună, dar uneori ea trebuie să ţină cont şi de morală”, a spus jurnalistul Victor Nichituş.

În cadrul emisiunii, pompierul Dumitru Polşchin a spus că cei care se amuză pe seama meseriei lor, dar și a suferinţei unei familii, ar putea și ei avea nevoie de ajutorul salvatorilor într-o bună zi:

”Mi-a dureros ca aceşti oameni care ne numesc în toate felurile, care râd de noi. Posibil ei mâine să fie în această problema. De mai multe ori când apăreau astfel de comentarii chiar şi mie îmi venea să mă duc din serviciu pentru că este irezistibil. Te gândeşti pentru ce să rişti dacă oricum lumea nu te înţelege.”

Dragoș Vicol, membru al CCA, a dat asigurări că postul de televiziune care a publicat acest material defăimător în adresa unui erou va fi sancţionat:

„Vă promit cu toată tărie în acest studiou că vom aplica cele mai dure măsuri faţă de acest post care şi-a permis de această data să supună unei blasfemii şi a unei sacrilegii întreaga noastră societate prin prisma prezentării unei crime avominabile făra precedent în spaţiul nostru mediatic.”

Ivan Nogailîc şi-a pierdut viaţa în incendiul devastator din 11 noiembrie produs la un depozit din Capitală. Tânărul salvator avea 28 de ani și două fetițe de numai trei ani, mai scrie www.publika.tv.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole