Virusul balabolului i-a infectat și pe avocații primarului fugar

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am privit cu mare atenție conferința de presă a avocaților lui Renato Usatîi, am observat că foarte mult i-a marcat filmuletul făcut de către cei de la zeppelin, se vede că i-a lăsat fără replică. Un așa discurs frustrant, un așa discurs sec din partea unor avocați, nici nu cred că se poate.

Conferința în sine începe cu o victimizare, Renato Usatîi este așa și așa, asuprit de mass-media, denigrat, bla bla bla. Se spune că toate cele prezentate în investigație sunt fake-uri, toate probele fabricate și în general domnul Usatîi este sfânt, iar noi suntem niște păcătoși că ne opunem inițiativelor lui. Dar nu se vine cu contraargumente lucru care ar trebui să fie caracteristic unui avocat.

Aș vrea să vă atrag atenția la un lucru, cunoștințele și relațiile lui Renato Usatîi cu lumea interlopă i-au dat foarte multe avantaje. Pe lîngă căile de operare de care a dispus primarul fugar, acesta a profitat și de principiile colegilor săi, dacă aș putea spune astfel. Se știe că lumea interlopă, mai ales cei care au ranguri înalte, sau după ce criterii mai sunt clasificați acești oameni, nu obișnuiește să spună despre acțiunile lor, nu este o dovadă de cinste să scoți gunoiul din casă, de acest lucru a profitat Renato, sperând că nu va ieși nimic la suprafață. Doar că a omis un lucru, pentru ca să tacă ceilalți, trebuie și tu să ții limba după dinți, lucru pe care nu e capabil Renato să îl facă.

În investigația celor de la Zeppelin, este un interviu cu Ion Druță, sau cum mai este cunoscut, Pisateli. Reieșind din mărturiile acestuia, observăm că Usatîi a fost singurul implicat în schema cu Proca și tentativa de asasinat a lui Gorbunțov. Pisateli spune ca Usatii și-a încălcat promisiunile, și mai mult de atât toarna cu învinuiri peste el, lucru care l-a făcut să spună adevărul.

Revenind la avocați, i-as spune lui Usatîi să îi concedieze că sunt prea rău pregătiți, că nu ești măicuță de la mănăstire ca să bocești, totuși ești un avocat. Ca să fii competitiv mai ales cînd merge vorba de politică trebuie să ai o pregătire bună, lucru care nu l-am observat la avocații lui Usatîi.

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole