Virginitatea politică a tinerilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astă primăvară am participat la Forumul Național al Tinerilor organizat de Fundația Est-Europeană. Eveniment bine organizat, la care am reușit să fac cunoștință cu câțiva tineri ambițioși. Între timp m-am uitat peste documentele prezentate la Forum. Rezoluții, studii despre implicarea tinerilor. M-a interesat în primul rând activismul tinerilor(16-30 de ani, potrivit legislației actuale) și dorința lor de implicare în luarea deciziilor(implicit implicarea politică). Am motive să consider valid studiul celor de la Fundație: metodologie logică, eșantion bun.

Cea mai mișto cifră din studiu este 11.7 – procentul tinerilor implicați în organizațiile de tineret a partidelor politice. O fi mult, o fi puțin ? Eu cred că cifra e un start bun pentru o dezbatere și ne oferă o doză de optimism. Cel puțin 1 din 10 tineri este hotărât în ceea ce privește apartenența politică și mai mult decât atât o declară în public. Încă sunt puțini dar e ok că-și asumă declarat convingerile.

Aveam și, recunosc, încă mai am percepția că partidele, în general, sunt privite de outsideri ca ceva de care nu e bine să te atingi. „Aaaa, eu nu-s cu politica” „Eu sunt independent”, „Nu mă implic în așa ceva” sunt fraze auzite des. De fapt aceasta este imaginea pe care unii „ongiști” încearcă s-o proiecteze asupra organizațiilor de tineret a partidelor politice. Reușesc în mare parte cu suportul mass-media. Lupta între aceste organizații se dă,de fapt, pe resursele umane.

continuare pe dancaranfil.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii