Vine baciul Kerry ca să-și vadă turma (vasalii), cum îl vor primi oile?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pre Scriptum. Un mare noroc s-a abătut astăzi (04.12.13) asupra noastră ca țară. Vine Jon Kerry secretarul de stat al SUA. Deja vezi de dimineață străzi blocate și poliție peste tot unde vrei de nu mai poți ajunge la lucru.

Moldova a semnat nenorocitul pact, a parafat ce i s-a pus în față. Nici Leancă nici Gherman nu a citit cele 980 de pagini ale documentului care l-au semnat ei. Iar acolo scrie negru pe alb că produsele europene sînt superioare celor moldovenești așa că piața Moldovei este deschisă pentru toate produsele lor externe iar produsele moldovenești au ”acces liber” pe piața europeană doar că vor trebui îndeplinite unele ”mici” condiții.

Un acord care va arunca industria noastră în faliment și va și va invada piața noastră de produse ieftine și nu cele mai bune. Iar produsele noastre ecologice vor fi crescute în exclusivitate pentru export.

Dar să revenim la evenimentul de astăzi. Avem marea onoare de a fi vizitați de unul din reprezentanții marilor puteri care vine să mai dea indicații vasalilor locali care au ajuns la putere în mica provincie Moldova.

Și îl vor întîmpina și îi vor zîmbi cu zîmbet de lachei, vor sta oițele de vor conspecta tot ce le ordonă baciul căci acesta nu are mult timp la dispoziție cu acești reprezentanți ai faunei locale. Va sta și Leancă și Filat, și Timofti și Lupu să dea mîna, măcar să atingă cu un deget sau să vadă cu un ochi pe cel care este emitentul multor ordine și planuri despre țara noastră. Este de fapt unul din stăpînii acestei țări, cel al cărui cuvînt și ordin poate fi mai important decît a spune Barroso sau Shuebel, mai important decît poate spune Filat și mult mai important acest om decît miile de oameni care nu sînt deacord cu dezmățul de la noi din țară. Pot protesta zeci și sute de mii de oameni contra unei legi sau a unui pact dar dacă unul din stăpîni precum Fule, Barroso sau Kery va spune A atunci A va fi, și nimic altceva.

Sîntem un popor dus de nas, condus de feluriți vasali și neghiobi care nu au decît legea banului și propriului interes. Vor sta ca oile în fața lui Kerry de îi vor promite marea și cu sarea, așa cum am mai fost conduși pe vremuri de regimuri de ocupație așa și acum noii fanarioți au primit bani pentru a fi instalați la putere și trebuie să fie cuminți de nu vor să în urma la vre-o revoluție colorată. Ai noștri au mai puțină verticalitate și nu pot să insiste asupra interesului național, iar cînd nu ai interesul tău național îl faci pe cel al lui Kerry sau al lui Barroso. Bravo Ucrainei, rezistă deja cîteva zile la un presing extraordinar.

Lakeilor locali, le doresc să-și spele buzele cu care îi vor săruta picioarele lui Kerry și vor sta ca oile de vor asculta setos orice cuvînt. Oile astea ale noastre de la putere se gîndesc că renunțînd la tot ce este al poporului, al Moldovei, la tot ce este tradiție și credință vor fi primiți în lumea vestică. Dar nu e așa, vom fi doar sursă de brațe ieftine de muncă, o piață de desfacere și niște active ieftine de cumpărat, atît.

Pupați-i mîna proștilor, zîmbiți-i în față doamnă Gherman, ascultă-i ordinul domn Leancă, Timofti nu știu ce să-ți spun pur și simplu privește-l pe stăpîn, Filat îți va spune ce să faci. Împreună sînteți turma de oi care ascultă de bacii străini și nu de popor.

Au blocat deja tot centrul capitalei pentru marele oaspete, nici pe jos nu mai poți trece.

Ce ne rămîne? Doar să plecăm noi toți din țară să lăsăm doar oile cu stăpînii lor. Însă oile îs doar deasupra, cu poporul ele îs lupi.

P.S. Wellcome Mr. Kerry.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole