“Viitorul virtual” scris pe coridoarele Jurnal tv

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Actorului și artistului politic, Andrei Năstase, i s-a dus departe slava despre “minunile” pe care le face în văzul poporului. Cu proprietățile, care se înmulțesc ca ciupercile după ploaie (numărul imobilelor deținute este deja de ZECE unități), banii, care în mod magic, izvorăsc din buzunarele lui și multe altele. Azi, magiei lui Năstase, i se adaugă și propietatea de a “citi viitorul”. Și cel mai bine i se primește pe coridoarele  Jurnal TV, unde e concentrația maximă de energie magică.

BOP – un sondaj fabricat? Jurnal publica rezultatele cu mult înainte ca să fie prezentate, scrie azi www.democracy.md. Acesta afirmă că portalul jurnal.md, care face parte din imperiul mediatic al mafiotului Victor Țopa, a publicat joi rezultatele Barometrului Opinii Publice cu mult timp înainte ca acestea să fie prezentate de realizatori, fapt ce confirmă încă o dată zvonurile care au mai circulat și anterior că acesta este un sondaj cumpărat. Nu în zadar și organizatorii și membrii juriului au legături directe cu Partidul Acțiune și Solidaritate al Maiei Sandu și cu Platforma condusă de Andrei Năstase, finul lui Țopa.

Jurnal.md a prezentat prima informație despre opțiunile alegătorilor conform BOP la 11.04, asta deși la acea oră organizatorii sondajului prezentau abia datele tehnice, iar informațiile despre opțiunile politice au fost prezentate cu aproximativ 20-30 de minute mai târziu.

„Ascultam sondajul, cînd colo hop, pe jurnal văd știrea.  Dar, de ce să ne mirăm cînd cei ce au desenat sondajul sunt membri ai PAS și Platformei DA?”, se întreabă un internaut pe Facebook.

Mai în glumă mai în serios, Vitalie Eșanu, unul din fondatorii privesc.eu care a transmis evenimentul în direct scrie că probabil a fost vorba de o „scurgere de informație”. ”Poate a fost scurgere de informație de la BOP la Jurnal”, a comentat el.

Și anterior au fost exprimate îndoieli vizavi de corectitudinea BOP. Directorul Institutului de Politici Publice (instituția care a comandat sondajul) Arcadie Barbăroșie, anterior și-a manifestat deschis susținerea pentru Platforma Demnitate și Adevăr, iar soția sa este membră de frunte a PAS.

Victor Ciobanu, un membru al juriului este editorialist la Ziarul Național, finanțat anterior de Vlad Filat din banii furați de la BEM. În prezent, Ziarul Național îl susține practic deschis pe Năstase. Un alt membru al juriului, Igor Boțan, a fost unul din fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr șo unul din cei mai mari critici ai actualei guvernări, la postul de televiziune TV7, care aparține lui Chiril Lucinschi, membru al PLDM, care  la rândul său, de asemenea ”s-a înfruptat” cu bani de la BEM, maispune www.democracy.md.

Nu este pentru prima dată cînd dirijocul spiritual al Jurnal tv aruncă prin unealta sa știri din viitor. Au mai făcut-o anul trecut, cînd un articol de pe un site de peste hotare care descria colapsul și catastrofa umanitară din Moldova, a fost publicat pe Jurnal TV chiar pînă a apărea pe sursa citată. Magie nu alta!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole