Viitorul națiunii moldovenești e reunificarea Moldovei Mari (VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ștefan Cel Mare este cel mai ilustru moldovean, dar și nu cel mai ilustru român. Acest lucru a fost declarat de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ştefan” Dumitru Roibu, în cadrul emisiunii „Prinţipî” de pe canalul de televiziune Prime TV, transmite Noi.md. El a menționat că dacă ar fi fost organizat un televoting în Moldova, pentru a determina care e cel mai ilustru moldovean, atunci Ştefan cel Mare ar fi obținut cel puțin 80%, în timp ce la același televoting în România, el ar fi primit doar 20%. La rîndul său, liderul Mișcării Naționale „Voievod” Nicolai Pascaru a reamintit că atunci cînd Ștefan cel Mare era domnitor al Moldovei, atunci România nu exista nici în planuri. El a menţionat că politicianul modern trebuie să-şi iubească poporul, pe care-l conduce, trebuie să iubească libertatea și trebuie să-şi apere poporul, pentru că lumea modernă este perfidă, au loc adevărate războaie informaţionale, economice, totodată, se poartă războaie reale. „Și acei oameni care conduc poporul, trebuie să fie oameni de la Dumnezeu, oameni care să vadă, unde să meargă și ei ar trebui să trăiască conform principiilor lui Ștefan cel Mare”, a subliniat Nicolai Pascaru. Potrivit spuselor lui, pentru a-l înțelege pe Ștefan cel Mare, trebuie să avem credința vie, credința în Dumnezeu. „Nu cred că putem înțelege acele vremuri, îl putem înțelege pe Ștefan cel Mare, pentru că aceasta este încă o persoană necunoscută pentru moldoveni, pentru toată această propagandă, pe care au încercat să o aplice asupra noastră mulți ani”, a menţionat liderul Mișcării Naționale „Voievod”. Dar faptul că Moldova a existat mai mult de 600-700-800 de ani, acest lucru ne dă de înţeles, că el a fost o personalitate genială și măreaţă. De aceea, a şi fost canonizat ca sfînt peste o perioadă atît de lungă de timp și acesta este viitorul Moldovei. Sper că în jurul acestui sfînt vom putea să ne păstrăm statul și să ne multiplicăm succesele”, a subliniat Nicolai Pascaru. El a reamintit că Ștefan cel Mare era domnitor al Moldovei, iar în acele vremuri nu exista nici România și nici în planuri poporul român, care a fost creat artificial după un timp. Prin crearea României eu au distrus țara medievală moldovenească”, a declarat liderul Mișcării Naționale „Voievod”. Conform spuselor lui, acum moldovenii sînt nefericiţi, pentru că locuiesc în trei ţări diferite: România, Ucraina, Moldova. Viitorul națiunii moldovenești este în reunificarea acestor pămînturi în Moldova Mare”, a subliniat el.

Citește mai mult: https://noi.md/md/societate/opinie-viitorul-natiunii-moldovenesti-e-reunificarea-moldovei-mari-video
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole