VIDEO Moldovenii sunt oameni foarte buni

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La 6 Octombrie se aniversează Ziua Forţelor Armate din Egipt. Din acest motiv am invitat la un brainstorming doi egipteni deosebiţi, care au o viziune inedită privind relaţiile reale de cooperare între Egipt, Republica Moldova şi România. Am inserat mai jos afirmaţii relevante, în sensul deja menţionat, ale celor doi interlocutori, discuţia integrală fiind vizionabilă în imaginile video postate la finalul acestei invitaţii la o reflecţie privind cum ne văd pământeni, de bună credinţă, loiali adevărului istoric, prieteniei şi bunei înţelegeri.

Dr. Yashar Hassan Abbas Helmy:

* În fotografie sunt cu preşedintele Universităţii de Stat din Republica Moldova. L-am vizitat acolo şi el mi-a decernat cea mai importantă medalie a Universităţii. Am fost prima persoană din lumea arabă decorată cu o asemenea distincţie. A fost o mare responsabilitate. Şi am înfiinţat, în Universitatea de Stat, din Republica Moldova, un Centru Cultural Egiptean, unde se poate învăţa limba arabă. Acesta funcţionează şi azi.

* Ştiu că România şi Republica Moldova au fost o singură ţară, împreună. Apoi au fost separate. Şi Moldova este o parte a României. Şi românii, de pe ambele maluri, au relaţii foarte strânse.

* Avem relaţii foarte strânse între Egipt, România şi Republica Moldova. Exportăm medicamente în Moldova. Am de asemenea o reşedinţă în Moldova. Deci mă consider unul dintre moldoveni, deoarece sunt oameni foarte buni, ca românii.

Dr. Abdallah Mobasher:

* De ce l-am vrut preşedinte pe domnul Sissi? Contează acum stabilitatea. Aţi văzut dumneavoastră ce se întâmplă acum în Irak, în Libia, sau în Siria. Este dezastru. Când a fost ales domnul preşedinte Sissi a scăpat Egiptul de multe probleme. Dacă era altă conducere, era acelaşi dezastru în Egipt, ca în Irak, sau Yemen, cum a apărut de câteva zile. Sau în Siria.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole