VIDEO Generalul (r.) dr. Mircea Chelaru: ”Ţine-l pe mujic în sărăcie!”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Comunitatea Statelor Româneşti – România şi Republica Moldova – este un proiect despre care s-a discutat şi la recentul Congres al Spiritualităţii Româneşti, la începutul lunii decembrie 2014, unde au participat numeroase personalităţi din actualul stat european funcţional între Prut şi Nistru. Proiectul amintit este unul lansat în spaţiul public de generalul (r.) dr. Mircea Chelaru, ex-şef al Statului Major General al Armatei României şi principal organizator al congresului menţionat. Din aceste motive am purtat un dialog, cu distinsul compatriot, în cadrul emisiunii ZIUA Z, difuzată în fiecare vineri, la ora 22.00, de postul de televiziune „The Money Channel”. Pe timpul ediţiei din 19 decembrie, vizionabilă mai jos, s-au derulat pe ecran numeroase imagini din Armata Naţională a Republicii Moldova, structură încadrată cu profesionişti respectaţi în România.

Iată câteva dintre afirmaţiile generalului (r.) dr. Mircea Chelaru făcute pe timpul emisiunii ZIUA Z:

@ Eu sunt unionist până în măduva oaselor.

@ Şi atât timp cât nu o să vedem că ţinuturile şi poporul nostru, poporul meu suveran, căruia i-am pus genunchiul jos, în semn de închinare şi supunere, dar şi servire necondiţionată, nu va fi în acelaşi trup funcţional, nu o să am linişte.

@ Cert este că, încă, datorită sărăciei cronice a unor zone ale Republicii Moldova, ignoranţa şi sărăcia îl fac pe om dependent de sursa de existenţă. Şi aici s-a lucrat:”Ţine-l pe mujic în sărăcie!”

@ Noi avem nevoie să dezvoltăm sistemul comun, al vaselor comunicante, al educării omului, al refacerii conştiinţei de apartenenţă la un nivel de civilizaţie şi spiritualitate euroatlantică.

@ Sunt destule forţe stataliste în Republica Moldova. Acolo stataliştii se luptă cu unioniştii.

@ De regulă, mulţimile se ataşează sau se supun la două lucruri. La ordine şi la autoritate. Hai să facem ordine, în casa noastră, şi autoritatea care îi aduce beneficiul de viaţă este cea care devine legitimă şi recunoscută.

@ Păi câte seminţii nu sunt în ţara noastră? În care se simt în siguranţă, când li se respectă drepturile vitale, drepturile cetăţeneşti, când este un stat de drept, unul în care dreptul produce dreptate, nu justiţie falsă, în virtutea unor legi făcute pe genunchi.

Emisiunea ZIUA Z, cu dialogul purtat cu generalul Chelaru poate fi integral vizionată dacă o să daţi click aici. Vă mulţumesc frumos.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole