VIDEO Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă: „Ceea ce se acordă acum Armatei Naţionale a Republicii Moldova reprezintă 25% din strictul necesar”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A trecut Prutul, pe malul drept, ex-ministrul Apărării al Republicii Moldova, generalul Vitalie Marinuţă. La Bucureşti, timp de 100 de minute a poposit la postul de televiziune 6TV, unde a abordat realităţi ale situaţiei de la est de graniţa răsăriteană a NATO, care oficial trece pe Prut, dar practic funcţionează pe Nistru, după ce locţiitorul Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa a poposit, recent, la Chişinău, unde a afirmat că NATO nu va permite vreo agresiune pe teritoriul dintre România şi Ucraina.

Alături de demnul general venit de la Chişinău, la masa schimbului de opinii au mai luat loc ex-consilierul prezidenţial, fost şef al Statului Major General al Armatei României şi cofondator al Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, generalul Constantin Degeratu şi preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Doru Dinu Glăvan.

Unui militar de carieră, unuia căruia îi pasă de armata din care a făcut parte, ochii spre Drapel şi gândul la Jurământul militar rămân opţiuni pe viaţă.

Din această perspectivă, telespectatorii postului 6TV au înţeles cât de mult îşi doreşte fostul ministru o condiţie demnă pentru OASTEA MOLDOVEI, fiind relevante, în acest sens, câteva din afirmaţiile sale:

*Eu sunt ferm convins că, în caz de necesitate, Armata Republicii Moldova va fi capabilă să dea o ripostă forţelor secesioniste. * Parcursul european este unica noastră soluţie de a ne dezvolta mai departe. Clar lucru. Deja opţiunea va depinde de cetăţenii Republicii Moldova, prin unire, cu România, sau prin aderare directă, la Uniunea Europeană. * Noi avem nevoie de o cooperare mai deschisă, mai aprofundată cu NATO şi cu România, partenerul strategic de bază. * Este un nonsens să discuţi de neutralitate, când ai pe propriul teritoriu o armată de ocupaţie, care nu doreşte să plece. * Ucraina şi Republica Moldova trebuie să meargă pe drumul îndeplinirii angajamentelor luate pentru aderarea la Uniunea Europeană.* Niciodată un joc dublu nu va duce la rezultate pozitive, pentru Republica Moldova. * În viziunea mea, practic tot ce se întâmplă în ultimii doi ani de zile, inclusiv aplicaţiile militare de ultimă oră, sunt acţiuni pentru a arăta cetăţenilor de ce ei nu au o dezvoltare economică, dar Rusia investeşte în programele militare. * Ceea ce se acordă acum Armatei Naţionale a Republicii Moldova reprezintă 25% din strictul necesar.

Vizionare plăcută:

 

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole