VIDEO. Vezi aici care sunt cele 5 minciuni promovate de adversarii Votului Uninominal

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Minciuna 1 – Locuri de deputat pot fi cumparate. Nu! In realitate in sistemul uninominal tu il vei putea schimba pe deputatul care te-a inselat si n-a respectat votul primit.

Minciuna 2 – Votul uninominal nu e democratic. Nu! Votul nominal e foarte democratic. Asa s-a ales primul Parlament al Moldovei in 1990. De altfel votul uninominal e si in SUA, Anglia si Franta, cele mai democrate state din lume.

Minciuna 3 – Votul uninominal e complicat. Nu! Votul direct e cea mai simpla si mai veche forma de vot, iar legea rezolva toate problemele tehnice astfel incat cetatenii sa voteze foarte usor.

Minciuna 4 – Votul uninominal nu reprezinta cum trebuie cetatenii. Dimpotriva! Votul uninominal inseamna politica mai aproape de cetatean. Oamenii isi cunosc deputatul iar el e mai atent la nevoiele lor decat cineva de pe o lista.

Minciuna 5 – O persoana poate candida ca independent iar dupa ce i-ai dat votul sa treaca la un partid care nu-ti place. Nu uita, prin votul uninominal controlul e la tine.

Mai multe informatii gasiti aici: https://www.facebook.com/votuninominal/

Comentarii