Veşti senzaţionale de la Bucureşti: România va finanţa direct primăriile locale. Află cum.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Veşti senzaţionale vin de la Bucureşti pentru administraţiile locale din Republica Moldova. În plină criză financiară şi economică autorităţile din România vin cu o soluţie salvatoarea: se vor finanţa investiţiile acelor administraţii locale care sunt înfrăţite cu localităţi din România.

Declaraţia a fost făcută de către premierul României, Dacian Cioloş, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România. O importantă delegaţie formată din primari din Republica Moldova a participat la acest eveniment.

„Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din R Moldova care au înfrăţiri cu comune sau oraşe din România”, a spus Dacian Cioloş, fiind apoi completat de către Emil Drăghici, preşedintele ACoR: „Daţi-mi voie să vedem că avem un obiectiv comun. România şi Republica Moldova: ‘Nu desfiinţării comunelor şi satelor. Da, unificării statelor”.

Decizia nu este doar una istorică, dar şi salvatoare, deoarece vizează scăderea decalajelor existente între autorităţile locale de pe cele două maluri ale Prutului.

Înfrăţirea dintre comune oferă baza legală pentru ca România să poată aloca fonduri bugetare pentru localităţi care dintr-un accident istoric nu se mai află pe teritoriul administrativ actual al României.

P.U. Acţiunea 2012 a susţinut acest deziderat încă de la înfiinţare, considerând că alocarea de fonduri pentru administraţia centrală nu duce decât la consolidarea oligarhiei şi la stimularea corupţiei. Propunerea a fost susţină de reprezentanţii unioniştilor la evenimentul organizat astăzi dar şi de nenumărate ori în întâlnirile cu autorităţile publice din România.

România a oferit un grant de un milion de euro R. Moldova.

Posted by TVR Moldova on Monday, February 22, 2016

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole