Venituri mai mari pentru cetățeni. Când se va întâmpla asta

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pavel Filip spune că o guvernare eficientă produce mai mulți bani pentru cetățeni. Așa se traduc declarațiile sale făcute în interviul pentru Tribuna. De asemenea Pavel Filip pleacă astăzi la Bruxelles la reuniunea Consiliului de Asociere Moldova – Uniunea Europeană.

La eveniment vor fi discutate reformele din domeniile justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri și dezvoltarea societății civile.

De asemenea, vor fi abordate şi evoluțiile relaţiilor economice dintre Chişinău şi Bruxelles.

Pavel Filip va avea mai multe întrevederi cu înalţi oficiali europeni, printre care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn.

Premierul îşi va încheia vizita de lucru în data de 6 mai.

În ultimii ani s-a observat o tendinţă de aprofundare a relaţiilor dintre Moldova şi Uniunea Europeană care au o influenţă majoră asupra dezvoltării economiei moldoveneşti.

UE este principalul partener comercial al ţării noastre, iar volumul de mărfuri exportate în ţările UE creşte de la an la an. Datele statistice arată că în 2017, aproape 66 la sută din produsele moldoveneşti au ajuns pe piaţa Uniunii Europene.

Valoarea mărfurilor livrate au ajuns la 1,6 miliarde de dolari, în creştere cu 20 la sută faţă de anul 2016.

Produsele noastre sunt tot mai solicitate de Austria şi Spania, unde exporturile s-au majorat cu 50 la sută. De asemenea, produsele moldoveneşti sunt pe placul polonezilor, germanilor şi al românilor.

Uniunea Europeană este şi principalul investitor în Republica Moldova cu o cotă de 60 la sută.

În ţara noastră îşi dezvoltă afacerile companii precum Orange, Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, Lafarge, Metro, Sudzucker şi mai multe companii din industria automobilistică.

UE este şi unul dintre cei mai mari finanţatori ai ţării noastre.

Cifra alocaţiilor oferite până în prezent se apropie de un miliard de euro.

Cu sprijinul Uniunii Europene au fost derulate mai multe programe de reformă, proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, dar şi de modernizare a infrastructurii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii