Veaceslav Platon pur și simplu a vrut să distrugă Republica Moldova. De ce să nu-l bocim?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Lupta politică de la Chișinău devine tot mai crâncenă și cum spune rusul pentru a atinge rezultatul dorit: все методы хороши.
Așadar, la nici o săptămână de la apariția interview-ului lui Mihail Gofman pentru zeppelin.md prin care se reconfirmă statutul de tutti capi al raiderului Veaceslav Platon și în Furtul Miliardului, Rise.md publică un video (care constituie frânturi de infromații pe care nicidecum nu o putem numi investigație) prin care se încearcă îndreptarea tuturor fuselor de la omul cu pricina spre (cum credeți?) Vlad Plahotniuc. Acel video este inundat cu secvențe în care raiderul (deja arestat) strigă că banii nu i-a furat el, că toți banii sunt la Vlad Plahotniuc și ca unică pretinsă probă se folosește tranzacția prin care președintele Partidului Democrat i-a vândut lui Platon acțiunile Victoria Bank și faza că notarul care-și avea sediul în incinta GBC a autentificat notarial tranzacția. Cam puțin pentru a te spăla de toate păcatele dar asta mai puțin contează pentru presa ”liberă”. Și totuși, textul de însoțire, pe care nu-l citesc toți, scoate ceva în vileag.


Mie îmi apare cel puțin o întrebare citind acest fragment:
– Dacă s-a confirmat că Platon a fost capul Laundromatului Rusesc, iar jurnalistul de investigație Roman Anin care a descoperit Laundromatul a confirmat că Furtul Miliardului s-a produs folosind aceleași scheme și companii (vezi aici) – atunci ce dubii mai pot apărea referitor la vinovăția lui Veaceslav Platon? El curat de FSB să fi fost cumva impus sau șantajat de Vlad Plahotniuc să-i fure niște bani și acuma o face sărmanul pe jertfa? Așa-i că sună penibil? =)

Integral -> aici

Cumva se închide ochii că Platon deja la 23 de ani a reușit să cumpere la Investprivatbank un pachet de acțiuni pentru care a plătit 800 de mii de lei, iar la 24 deja a devenit șef adjunct la Moldinconbank. ”Talentat” băiat care din ’96 până a fi arestat s-a făcut cunoscut drept raiderul nr.1 din CSI preluând mai mult companii atât în Moldova, cât și în Ucraina: vezi aici , și aici. Important să-l reprezinte ca pe jertfa regimului și să scurgă niște lacrimi din cetățeni: că uite în ce țară am ajuns să trăim, că cei mai mari hoți care au scăpat de nenumărate ori de pușcărie astăzi sunt condamnați. Stat capturat ce naiba.

P.S.  Вячеслав Платон: „Я мог бы сделать так что бы эта страна встала.”
         https://www.youtube.com/watch?v=91HsiqdAV0Y

P.P.S. Cum credeți: omul care înțelege că are de stat zeci de ani la pușcărie de ce-o să fie în stare ca să scape basma curată?

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉