Vânătoarea aspirațiilor noastre.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tragicul caz de la Pădurea Domnească din 23 decembrie, 2012 a pus toată Moldova pe gânduri.  Dar ce se întâmplă de fapt în spatele acestui caz ce atât timp a fost ascuns de funcționarii publici implicați?

De mult timp Moldova a fost lipsită de Breaking News, dar acesta este un caz grav fiindcă s-a încercat tăinuirea unei crime de persoane de rang înalt, din Procuratura generală, chiar și de către anumiți judecători. Un asemenea comportament este unul inadmisibil. Ei trebuiau să fie persoanele care să informeze societatea asupra cazului, și cu demnitate (ca într-un stat democratic) să se autosuspende pe perioada anchetei.

Prin prisma acestui caz neplăcut, am primit observații de la reprezentantul Uniunii Europene în Republica Moldova, de la Ambasadorul SUA în Republica Moldova, fapt ce denotă că aceasta a fost vânătoarea aspirațiilor statului moldovean.

Toți cei implicați în acest caz încearcă să dea vina ba pe biata soră medicală, ba pe polițistul de sector, chiar și pe medic, ba pe timp, pe sărbători, pe neamuri, pe emoții sau instincte (lista rămâne deschisă. Tu pe cine ai chef să dai vina?), însă vinonați sunt cei prezenți la vânătoarea dată, nu ca persoane simple, ci în plenitudinea funcțiilor pe care le dețin. Hai că unul dintre ei și-a dat demisia, dar ceilalți?

Atât timp cât Zubco conduce Procuratura Generală, fiind și cel care conduce ancheta, am toată convingerea că de fapt Procuratura Generală nu conduce ancheta, ci mai degrabă pregătește un scenariu pentru presă pe  care noi să îl înghițim ca boii.

P.S. Să nu mai vorbim că faptul vânătorii este strigător la cer, ilegală și imorală, cu oameni care trebuie să se întâlnească doar în sala de judecată.

Comentarii

Roman Cernelea

Roman Cernelea

Blogger, activist, freelancer, student în anul III la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, facultatea de Științe Politice, ex-vicepreședinte la Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași. Îmi place să mă implic în proiecte care se merită. I...

Ultimele articole