Va sanționa SUA Jurnal tv-ul? Cît vor mai specula niște criminali fugari cu înalte instituții de stat de la Washington?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Povestea lui Mihail Gofman, nici chiar iz de comedie ieftină nu a avut, nemaivorbind de thriller, așa cum au vrut autorii acestei istorii. Un fost oficial, abilitat cu funcții de răspundere pentru a preîntîmpina spălarea banilor și alte crime financiare, a simțit că de propriul fund se apropie organele de anchetă și a decis să se dea în spectacol. O tradiție deja pentru Republica Moldova. Unde responsabilitatea pentru orice crimă este trecută la nivel de răfuială politică.

Un spectacol mediocru, regizat de olgarhii fugari Țopa. Pentru a-i da amploare, Gofman a fost evacuat în SUA, de unde a pornit o nouă serie a telenovelei – dosarul american. Cu o fotografie chinuită dintr-o instituție de stat care se ocupă cu probleme ce țin de  migrare, cu o conferință de presă regizată sută la sută, ni s-a impus, de consorțiul Jurnal-TV7, ideia că încă un pic și comandourile americane vor intra în Chișinău.

Cîteva zile telespectatorii s-au tot amuzat, dar, în final s-au cam plictisit. Pînă astăzi, cînd Ambasada SUA la Chișinău a decis să pună punct acestei telenovele.

Portalul www.agora.md a anunțat astăzi că Ambasada SUA în Moldova menționează că nu este la curent dacă sunt sau nu investigații ce l-ar avea implicat pe fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman. Cel puțin asta reiese dintr-un răspuns al instituției pentru AGORA.MD. „Nu suntem la curent nici o investigație care l-ar implica pe domnul Gofman. Alte întrebări vor fi adresate domnului Gofman sau reprezentanților acestora”, se menționează în răspunsul instituției.

Acest semnal trebuie să fie o linie roșie și pentru criminalii Țopa, dați în urmărire internațională, dar și pentru Jurnal tv și TV7. Cunoaștem pe cît de răbdători sunt americanii cînd vine vorba despre libertatea presei. Și o astfel de declarație este un semnal clar că toți luptătorii pentru Dreptate și Adevăr cam exagerează și riscă să fie sancționați de organizațiile internaționale, care sunt, deocamdată, excesiv de elegante cu această grupare de aferiști politici.

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole